ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Navarone-ad
crithonis-paradise-hotel
Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
13 °c
Alinda
13 ° Πε
10 ° Πα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΛΕΡΟΣ: Ανοιχτή επιστολή του υπευθύνου της Φιλαρμονικής για οικονομική ενίσχυση

ΛΕΡΟΣ: Ανοιχτή επιστολή του υπευθύνου της Φιλαρμονικής για οικονομική ενίσχυση

Άκης Γρεκός Συντάκτης: Άκης Γρεκός
18/11/2015
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
0
47
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
1.6k
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοιχτή επιστολή για χορηγία, υλική ή οικονομική, εξέδωσε ο υπεύθυνος της Φιλαρμονικής Δήμου Λέρου κ. Γιώργος  Χρυσούλης, “προκειμένου να κρατηθεί ζωντανός ένας οργανισμός της Λέρου” με 60 χρόνια ιστορία!

Πιο συγκεκριμένα στην εν λόγω επιστολή αναφέρονται τα παρακάτω:

“Αγαπητέ μας συμπατριώτη,

Η Δημοτική Φιλαρμονική Λέρου, ιδρύθηκε το 1955, και από τότε έχει καταγράψει μία 60χρονη ιστορική πορεία, με εξαιρετική παρουσία εντός, αλλά και εκτός νησιού, αποσπώντας πάντα θετικά σχόλια.

Σε όλες τις τοπικές εκδηλώσεις, εθνικές και εκκλησιαστικές εορτές, αφίξεις επισήμων, συναυλίες, παρελάσεις, αποδόσεις τιμών, λιτανείες, κλπ., η Φιλαρμονική μας, έδινε και δίνει πάντα κύρος, και έναν ξεχωριστό τόνο και χαρακτήρα, εμπλουτίζοντας την ζωή της κοινωνίας μας.

Η μουσική μας παράδοση, ήταν και είναι σύμβολο για την Φιλαρμονική μας, από την οποία πέρασαν μαέστροι και μουσικοί, με υψηλό επίπεδο γνώσεων και βαθύ το αίσθημα της αγάπης για την μουσική. Πολλοί δε εξ’ αυτών, με έναυσμα την μουσική παιδεία της Φιλαρμονικής, σπούδασαν την μουσική τέχνη, και σήμερα είναι καταξιωμένοι επαγγελματίες μουσικοί.

Είναι αδιανόητο να έχουν Φιλαρμονική τα όμορα νησιά (Κάλυμνος, Λειψοί, Πάτμος), και η Λέρος, με μεγαλύτερη μουσική παράδοση και με μία Φιλαρμονική από τις αρχαιότερες στα Δωδεκάνησα και την Ελλάδα γενικότερα, να μην μπορεί να διατηρήσει και να στηρίξει μία μουσική μπάντα!

Έτσι λοιπόν, σήμερα παρά ποτέ, η Φιλαρμονική μας επιζητά την στήριξη όλων των συμπατριωτών μας, αν θέλουμε πραγματικά να την βλέπουμε και να την χαιρόμαστε σε κάθε εκδήλωση.

Οι ανάγκες και οι ελλείψεις είναι πολλές, και η οικονομική στήριξη, στο μέτρο του δυνατού, θα βοηθήσει σημαντικά στην διατήρηση, ανόρθωση και βελτίωση της μουσικής μας μπάντας.

Επείγουσες ελλείψεις:

Κρουστά: Χρειαζόμαστε τουλάχιστον τέσσερα τύμπανα παρέλασης και μία γκράν κάσα. Τα υπάρχοντα πέντε τύμπανα είναι 20ετίας ή 15ετίας, υπολειτουργούν και θέλουν άμεση επισκευή, προμήθεια ανταλλακτικών, αλλαγή δερμάτων, κλπ. Κόστος περίπου χίλια (1.000) ευρώ, (π.χ. ένα τύμπανο στοιχίζει περίπου 100 ευρώ με πλήρη εξάρτιση (μπαγκέτες και ζώνη στήριξης), και μία γκράν κάσα περίπου 200 ευρώ με πλήρη εξάρτιση (κόπανο και ζώνη στήριξης).

Πνευστά: Τα υπάρχοντα είκοσι (20) πνευστά όργανα (σαξόφωνα, τρομπέτες, κλαρίνα, βαρύτονα, τρομπόνια, κόρνα, φλάουτα, τούμπα, κλπ), πρέπει να σταλούν στην Αθήνα, σε ειδικό συντηρητή πνευστών οργάνων, για επισκευή και ρύθμιση. Όλα σχεδόν έχουν συμπληρώσει 15ετία χρήσης, χωρίς καμία απολύτως συντήρηση. Κόστος, περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500€).

Στολές:  Οι υπάρχουσες στολές καλύπτουν μικρά νούμερα (κυρίως παιδικά και εφηβικά), οι υπόλοιποι ενήλικοι δεν έχουν στολές. Άμεση προμήθεια 15 στολών, με κόστος περίπου δύο χιλιάδες πεντακόσια ευρώ (2.500€).

Διαβάστε επίσης:

Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο

Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο

24.02.2026
427
Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου

24.02.2026
527

Ο Δήμος μας, στο μέτρο του δυνατού, εκτός από την κτιριακή υποδομή που μας παρέχει, τις διάφορες λειτουργικές ανάγκες, κλπ., με τα σημερινά ισχύοντα δεδομένα, είναι δύσκολο έως αδύνατο να βοηθήσει οικονομικά. Γι’ αυτό, η Φιλαρμονική μας επιζητά χορηγούς, «Φίλους της Μουσικής», οι οποίοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτή τη στιγμή γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια αναδιοργάνωσης της Φιλαρμονικής μας, οι μουσικοί μας αναλώνουν τεράστια αποθέματα θέλησης, επιμονής, μελέτης και προσωπικού χρόνου, με την πραγματοποίηση εξάσκησης και προβών, 2 έως 3 φορές την εβδομάδα, γιατί αγαπούν αυτό που κάνουν, και το σημαντικότερο είναι άμισθοι, και το μόνο που επιζητούν είναι η προμήθεια μουσικών οργάνων, η σωστή συντήρησή τους, και η ομοιογενής εμφάνιση στις διάφορες εκδηλώσεις με την στολή τους.

Ας βοηθήσουμε όλοι, στο μέτρο που μπορεί ο καθένας, ώστε να υλοποιήσουμε μία εκστρατεία στήριξης της Φιλαρμονικής μας, που επί 60 χρόνια παιανίζει στους δρόμους της Λέρου εθνικά εμβατήρια και έχει διακριθεί πολλές φορές με τις εμφανίσεις της. Θα δείτε πολλά να αλλάζουν, φτάνει να στηρίξουμε όλοι την μουσική μας ιστορία.

Κάθε οικονομική ή υλική βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, γι’ αυτό παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο της Φιλαρμονικής, κ. Γιώργο Χρυσούλη στο τηλ: 6947906087.

Τα γραφεία της Φιλαρμονικής μας στεγάζονται στο κτίριο ΔΟΝΑ (Λακκί) και λειτουργούν κάθε Πέμπτη και Κυριακή 7 με 9 το απόγευμα. Θα ήταν μεγάλη μας τιμή και χαρά να παρευρεθείτε στις πρόβες μας, για να δείτε και την δουλειά που επιτελείται.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο facebook: «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΥ ΛΕΡΟΥ».

Τέλος, απευθύνω θερμή παράκληση σε όλους τους μουσικούς της Φιλαρμονικής μας, παλιούς και νέους, να πλαισιώσουν και πάλι την μουσική μας μπάντα. Γνωρίζω καλά ότι το μεράκι και η αγάπης τους για την Φιλαρμονική μας, και την μουσική γενικότερα, είναι γι’ αυτούς τρόπος ζωής, και έχουν γράψει την δική τους ιστορία με χρυσά γράμματα, αφήνοντας ανεξίτηλες εμπειρίες.

Τους αναμένουμε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση”.


Με εκτίμηση

Γιώργος Χρυσούλης

Υπεύθυνος Φιλαρμονικής Δήμου Λέρου

Μέλος και εκτελεστής κρουστών από το 1979

Tags: LEROSΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΛΕΡΟΣΠΑΤΜΟΣ
Share19Tweet12

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται…

    23.02.2026
    Η Λέρος στο επίσημο καλεντάρι της Harley Davidson Club Hellas: 80 άτομα έρχονται τον Σεπτέμβριο 1.8K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο…

    18.02.2026
    Λέρος: Εκτεταμένες ζημιές στο παραλιακό οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία – Κλειστός ο δρόμος στο Δρυμώνα 1.6K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια

    18.02.2026
    Λέρος: Οι ισχυρές βροχοπτώσεις μετέτρεψαν δρόμους σε ποτάμια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Σύλληψη 45χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

    18.02.2026
    Λέρος: Σύλληψη 45χρονου για κατοχή ναρκωτικών ουσιών 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Άγρια καταδίωξη ταχύπλοου, σύλληψη 27χρονου διακινητή στα Βουρλίδια μετά από επικίνδυνους ελιγμούς

    21.02.2026
    Λέρος: Άγρια καταδίωξη ταχύπλοου, σύλληψη 27χρονου διακινητή στα Βουρλίδια μετά από επικίνδυνους ελιγμούς 1.3K
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Τ. Κωττάκης: Σύσκεψη στη Ρόδο για την πορεία έργων και τις επόμενες δημοπρατήσεις στη Λέρο
  • Λέρος: Πρόσκληση σε Χοροημερίδα της Ένωσης Συνοριακών Φυλάκων Δωδεκανήσου
  • Συναντήσεις Νικητιάδη σε Ρόδο με Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Ταξί και Ομοσπ. Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου
  • Συνάντηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Κροατίας με τον Πρέσβη της Κροατίας στην Ελλάδα

Νεότερα Video

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

Πανιώνιος Λέρου: Επίσκεψη στο SAP Garden του Μονάχου και θερμή φιλοξενία στο Άσχαϊμ

371 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
23 Φεβρουαρίου 2026
Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

Λέρος: Δηλώσεις του Δημάρχου Άσχαϊμ στον Νίκο Ιγνατίδη

905 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
20 Φεβρουαρίου 2026
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2026 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.