back to top
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Λέρος: Αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Καμάρας λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛέρος: Αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Καμάρας λόγω κρουσμάτων Κορωνοϊού

Από τον Δ.Ο.ΠΑΙ.Σ.Α.Π. Δήμου Λέρου ανακοινώνεται προς τους ενδιαφερόμενους γονείς και κηδεμόνες ότι από αύριο Δευτέρα 14/02/2022 έως και την Παρασκευή 18/02/2022, αναστέλλεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Καμάρας, λόγω ύπαρξης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων SarsCOV-2 σε νήπια που φιλοξενούνται στον Σταθμό, αλλά και σε μέλη του προσωπικού που εργάζονται στην ως άνω δομή.

Στο χώρο του ανωτέρω Παιδικού Σταθμού έχουν τεθεί άμεσα σε εφαρμογή όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα αναστολής λειτουργίας και υγειονομικού περιεχομένου, όπως:

1. Η άμεση αναγνώριση και καταγραφή των στενών επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον υπεύθυνο διαχείρισης COVID-19 του Σταθμού, συμφώνως οδηγιών ΕΟΔΥ.

2. Η εντατικοποίηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του ιού στον εν λόγω Π.Σ., η ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του προσωπικού και των οικογενειών των παιδιών για την έγκαιρη αναγνώριση ατόμων που ενδεχομένως εκδηλώσουν συμπτώματα συμβατά με νόσο COVID-19.

3. Όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται/φοιτούν στον Σταθμό και τα μέλη του προσωπικού που δεν έχουν λάβει καμία δόση εμβολίου ή δεν έχουν ολοκληρώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού τους, ή δεν έχουν ιστορικό νόσου COVID-19 το τελευταίο 6μηνο, και εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος στον Παιδικό Σταθμό, να απομακρυνθούν άμεσα από τον Σταθμό και να παραμείνουν στο σπίτι τους (ή σε άλλο χώρο που θα οριστεί) σε «καραντίνα» συμφώνως οδηγιών ΕΟΔΥ. Οι ανωτέρω υποχρεούνται να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα(1)έως(3) της ενότητας «Μέτρα για άτομα με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19» (πρωτόκολλο ΕΟΔΔΥ ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://ypergasias.gov.gr/odigies-giavrefikous-vrefonipiakous-kai-paidikous-stathmous-schetika-me-ton-koronoio/) και να παρακολουθούν στενά την υγεία τους –και με συχνή θερμομέτρηση– για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.

4. Τα παιδιά που φιλοξενούνται/φοιτούν στον Σταθμό, μπορούν να επιστρέψουν μετά την επανέναρξη λειτουργίας της δομής, εφόσον είναι ασυμπτωματικά, ΧΩΡΙΣ να απαιτείται διαγνωστικός έλεγχος για COVID-19.

5. Μέλη του προσωπικού που έχουν πλήρως εμβολιαστεί και έχει παρέλθει διάστημα τουλάχιστον δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (δηλαδή ≥2 εβδομάδες μετά την λήψη της δεύτερης δόσης του εμβολίου, εάν το εμβόλιο χορηγείται σε 2 δόσεις, ή την λήψη μιας δόσης εάν το εμβόλιο χορηγείται σε μία δόση) καθώς και μέλη του προσωπικού με ιστορικό νόσου COVID-19 εντός του τελευταίου 6μηνου, που εμπίπτουν στην κατηγορία των στενών επαφών επιβεβαιωμένου κρούσματος στον Παιδικό Σταθμό ΔΕΝ τίθενται σε «καραντίνα» με την προϋπόθεση να είναι ασυμπτωματικά.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ