back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση Ιερών Ακολουθιών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Ανακοίνωση Ιερών Ακολουθιών

Από την Ιερά Μητρόπολη Λέρου – Καλύμνου – Αστυπαλαίας ανακοινώνεται ότι ο Μητροπολίτης μας κ.κ. Παΐσιος: 

Α) την Παρασκευή 9 Μαρτίου, και ώρα 4:30΄ το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, στον Ιερό Ναό Αγίου Σωφρονίου («Πατριαρχείο») στα Άλιντα, και θα τελέσει θεία Αρτοκλασία, λόγω της εορτής του Αγίου Σωφρονίου.

Β) την Παρασκευή 9 Μαρτίου, και ώρα 7:30΄μ.μ., θα χοροστατήσει στην Γ΄ Στάση των Χαιρετισμών, στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λακκίου.

Γ) το Σάββατο 10 Μαρτίου, το πρωί 7:30΄ – 9:30΄, θα λειτουργήσει στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Σωφρονίου («Πατριαρχείο») στα Άλιντα. (κατά την τάξη της Εκκλησίας μας ο εορτασμός του Αγίου Σωφρονίου μετετέθη από Κυριακή εις Σάββατον, λόγω της εορτής της Σταυροπροσκυνήσεως).

Δ) το Σάββατο 10 Μαρτίου, το απόγευμα ώρα 4:00΄, θα παραστεί στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Τιμίου Σταυρού Πλατάνου. Ε) το Σάββατο 10 Μαρτίου, το εσπέρας και ώρα 6:30΄μ.μ., βάσει του προγράμματος της Ιεράς Μητροπόλεως, θα παραστεί στην εκδήλωση, υπό την οργάνωση του μουσικοδιδασκάλου κ.Ελ.Χατζηλάρη με θέμα: «Η Χριστιανική Ορθόδοξη Διδασκαλία, μέσα από την Λέρικη λαϊκή ποίηση», στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, στα Άλιντα. ΣΤ) την Κυριακή 11 Μαρτίου (της Σταυροπροσκυνήσεως), το πρωΐ, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού στον Πλάτανο και θα προστεί της Εξόδου του Τιμίου Σταυρού, κατά το έθος.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ