back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Άλλοι 33 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο από το Φαρμακονήσι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Άλλοι 33 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στη Λέρο από το Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα τριών (33) παράνομων μεταναστών προέβησαν, βραδινές ώρες της Παρασκευής 28 Αυγούστου, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Στρατιωτικής Φρουράς της ν. Φαρμακονησίου.

Συγκεκριμένα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από τη Φρουρά της ν. Φαρμακονησίου, για την ύπαρξη λέμβου με ικανό αριθμό αλλοδαπών, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου. 

Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε ανωτέρω ναυαγοσωστικό, όπου εντόπισε τη λέμβο, ενώ λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν, την οδήγησε στον όρμο Φαρμακονησίου. 

Οι παράνομοι μετανάστες, στη θέα της Στρατιωτικής Φρουράς, έσκισαν τη λέμβο και έπεσαν στη θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους με τη συνδρομή της Στρατιωτικής Φρουράς, προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των τριάντα τριών (33) παράνομων μεταναστών, εκ των οποίων 28 άνδρες, 02 γυναίκες και 03 παιδιά.

Ανωτέρω μεταφέρθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στο λιμένα Λακκίου Λέρου όπου συνελήφθησαν (πλην των τριών ανηλίκων), ενώ μεταφέρθηκαν στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για τη διενέργεια προληπτικού υγειονομικού ελέγχου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ