Αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης καταγράφονται στη Λέρο από τη Δευτέρα τα ξημερώματα. Τόσο χθες όσο και σήμερα, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2025, και ιδίως μεταξύ 06:00 – 08:00, μεγάλα τμήματα του νησιού έμειναν χωρίς ρεύμα, με συνέπεια την δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων, πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν βλάβες σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.
Η συχνότητα και η επανάληψη των διακοπών παραπέμπουν σε «μικρές βλάβες με μεγάλα αποτελέσματα»…
Διακοπές ρεύματος που πολλές φορές αποδεικνύονται καταστροφικές και κοστοβόρες τόσο για τους απλούς πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες του νησιού, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν να αντιμετωπίσουν από απλές επανεκκινήσεις συστημάτων, μέχρι απώλειες προϊόντων ψύξης και καταστροφές σε μηχανήματα.
Τις προηγούμενες εβδομάδες είχαν ανακοινωθεί για τη Λέρο προγραμματισμένες πρωινές διακοπές από τον ΔΕΔΔΗΕ, μέσω ενημερώσεων που διαβίβασε ο Δήμος Λέρου, ωστόσο τα χθεσινά και σημερινά φαινόμενα δεν συνοδεύτηκαν από αντίστοιχη, έγκαιρη ειδοποίηση.
Το κυριότερο ζητούμενο τώρα είναι να υπάρξει σαφής ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ, δηλαδή τι προκάλεσε τις διακοπές, ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης και ποιες προληπτικές ενέργειες δρομολογούνται, ώστε να αποφευχθούν νέοι κύκλοι βυθίσεων και ολικών διακοπών.
Σημειώνεται ότι κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 22-9-2025, υπήρξαν δύο στιγμιαίες διακοπές ηλεκτροδότησης!
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος Λέρου κ. Τιμόθεος Κωττάκης σκοπεύει να ασκήσει αγωγές και μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου γι’ αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, ενώ ολόκληρο το νησί ευελπιστεί να δοθεί άμεση λύση από τον ΔΕΔΔΗΕ έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε και τρίτη μέρα παρόμοιες καταστάσεις!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Frantsesko DiPierro: Ο «Μπερές» του αειμνήστου Κωστή Καζηλιέρη στον Δρυμώνα της Λέρου
Ταξίδι - αστραπή του Δημάρχου Λέρου στη Ρόδο
Ταξίδι - αστραπή του Δημάρχου Λέρου στη Ρόδο
Συγχαρητήριο μήνυμα Δημάρχου Πάτμου
Λέρος: Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Ένωσης Υπαλλήλων και της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ