back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Αλλαγή διοίκησης στο 588 ΤΕ

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Αλλαγή διοίκησης στο 588 ΤΕ

Με την πρέπουσα στρατιωτική τάξη έγινε η αλλαγή διοίκησης στο 588ΤΕ Λέρου, την Παρασκευή 25 Ιουλίου.

Σε ατμόσφαιρα εθνικής έξαρσης και στρατιωτικής πειθαρχίας, παρουσία του Δκτού της 80ΑΔΤΕ ταξιάρχου Γ.Δημητρόπουλου, του δ/κτού του 542ΣΕ Σ/χου Δ.Χατζημητάκου, του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ.Κόλια, εκπροσώπων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας , κατόπιν της γενομένης στρατιωτικής τελετής, ανέλαβε τα καθήκοντά του Δκτού του 588ΤΕ ο νέος διοικητής Αν/χης Σπυρίδων Παπαγεωργίου.

Προ της παραδόσεως τελέσθηκε υπό του Μητροπολίτου μας κ.Παϊσίου η σχετική δέηση και διαβάστηκε ευχή.

Ο αποχωρών Σ/χης Πραξιτέλης Γκούνης με συγκίνηση και με στρατιωτικό ρυθμό παρέδωσε την διοίκηση του τάγματος στο νέο διοικητή, έγιναν οι σχετικές φιλοφρονήσεις από τον Μητροπολίτη, τον Ταξίαρχο, τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των διαφόρων στρατιωτικών και δημοσίων υπηρεσιών.

Ο Μητροπολίτης απένειμε στον αποχωρούντα δκτή τον Χρυσούν Σταυρόν της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας σε ένδειξη προσήλωσης του ιδίου και της οικογενείας του, σεβασμού, τιμής και ευγνωμοσύνης για το πολυσήμαντο έργο που προσέφερε και επιτέλεσε στην τόσο νευραλγική θέση που υπηρέτησε, βοηθώντας καθοριστικά το νησί της Λέρου, συνεργαζόμενος άψογα με τους φορείς και την τοπική Εκκλησία. Ευλαβής, σεμνός, σοβαρός, τυπικός, άριστος επαγγελματίας, συγκεντρώνει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του αξίου ανωτέρου αξιωματικού και με την βράβευση της τοπικής Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης του ευχήθηκε να ανέλθει και στα ύπατα αξιώματα της στρατιωτικής ηγεσίας.

Στο νέο διοικητή ευχήθηκε «σιδεροκέφαλος» και καλή παραμονή το νησί μας.

Στο τέλος παρετέθη η καθιερωμένη δεξίωσις.


Επιμέλεια:  Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ