19-09-2019 Τελευταία ενημέρωση: 08:05, στις 18-09-2019

ΛΕΡΟΣ: "Αιγαιοπελαγίτικα ρεκόρ" από τους αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 1387 φορές

Στην Κω πραγματοποιήθηκαν οι 30οι Αιγαιοπελαγίτικοι Αγώνες Στίβου 2018 και συγκεκριμένα το Σάββατο και την Κυριακή 20 και 21 Οκτωβρίου στο νέο στάδιο "ΑΝΤΑΓΟΡΑΣ".

Τους αγώνες διοργάνωσε και φέτος ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΔΩΔ/ΣΟΥ, την  ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΧΙΟΥ-ΣΑΜΟΥ, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμου Κω.

Μια διοργάνωση που έχει αντέξει στο πέρασμα των χρόνων και αποτελεί μέχρι και σήμερα σημείο αναφοράς στον νησιωτικό αθλητισμό. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως πολλοί πρωταθλητές μας έχουν ξεκινήσει την καριέρα της στους συγκεκριμένους αγώνες, όπως δεν είναι τυχαίο ότι η ανάπτυξη του αθλητισμού στα νησιά βασίστηκε στη διοργάνωση, αφού με αφορμή τη διεξαγωγή αγώνων κατασκευάστηκαν και ανακατασκευάστηκαν πολλά στάδια. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο αναπληρωτής υπουργός νησιωτικής πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Σεβαστής, ο γενικός γραμματέας της γενικής γραμματείας Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής Γιάννης Γιαννέλης - Θεοδοσιάδης, ο γενικός γραμματέας αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης και άλλοι εκπρόσωποι της αθλητικής και πολιτικής τοπικής κοινωνίας.

Σε ειδική εκδήλωση τιμήθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδος για το 2018 στο τριπλούν της κατηγορίας Παίδων Νικόλαος Κατραμάδος και ο προπονητής του Μιλτιάδης Παπαντωνάκης.

Στο αγωνιστικό μέρος οι αθλητές του Γυμναστικού Συλλόγου Νέων Λέρου πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση με δεδομένο ότι βρίσκονται στις πρώτες ημέρες έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου και αυτό το μαρτυρούν τα δυο ατομικά ρεκόρ που πέτυχαν.

Συγκεκριμένα ο Νικόλαος Κατραμάδος (Παίδας) αγωνίστηκε στην κατηγορία Ανδρών (δηλ. σε δυο κατηγορίες μεγαλύτερης ηλικίας από τη δική του) και κέρδισε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο στο μήκος κάνοντας ατομικό ρεκόρ 7,24μ., ο Εμμανουήλ Άγουρος κέρδισε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στο μήκος της κατηγορίας ΠΠΑ΄ σημειώνοντας ατομικό ρεκόρ 6,09μ.,ο Παντελής Λιβανός του Νικολ. 3ος στα 1000μ. ΠΠΒ΄, ο Λιβανός Παντελής του θεοδ. 10ος στα 80μ.ΠΠΑ΄, ο Αντώνης Νταλλαρής 12ος στα 150μ. ΠΠΒ΄ και ο Αλέξανδρος Χούτεμαν 16ος στα 1000μ. ΠΠΑ΄.

Τους αθλητές συνόδεψαν οι προπονητές Μιλτιάδης Παπαντωνάκης και Γιώτα  Ντούσα.

lerosnews.gr


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook