back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Αγωγή 3,4 εκ. ευρώ κατέθεσαν δύο Ιταλοί

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Αγωγή 3,4 εκ. ευρώ κατέθεσαν δύο Ιταλοί

Με μία πολύ σοβαρή υπόθεση δύο Ιταλών οι οποίοι διεκδικούν το συνολικό ποσό των 3.420.000 ευρώ από τα υπόλοιπα μέλη εταιρείας στην Λέρο, στην οποία ήταν μέλος ο πατέρας τους, θα ασχοληθεί στην συνεδρίαση του στις αρχές Ιανουαρίου 2016 το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κω.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στις αγωγές που κατατέθηκαν διά του δικηγόρου τους κ. Γιώργου Μαυρομάτη, η εταιρεία δημιουργήθηκε το 1992  με σκοπό μεταξύ των άλλων την ίδρυση και εκμετάλλευση ξενοδοχειακών μονάδων.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, η εταιρεία εκμεταλλεύεται έως και σήμερα στη Λέρο μια ξενοδοχειακή μονάδα – επιχείρηση επιπλωμένων δωματίων ενώ από το έτος 2008 λειτουργεί και στους Λειψούς μία δεύτερη ξενοδοχειακή μονάδα.

Στην εταιρεία αυτή μέτοχος με ποσοστό 50% ήταν ο πατέρας της 60χρονης Ιταλίδας και του 65χρονου αδελφού της, γόνος αριστοκρατικής οικογενείας και αρκετά ευκατάστατος, ο οποίος και για αρκετά χρόνια την χρηματοδοτούσε με μεγάλα ποσά.

Ειδικότερα, όπως ισχυρίζονται στην αγωγή τους τα δύο τους παιδιά, κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο του 2001 μέχρι και τον Ιούλιο του 2008, ο Ιταλός πατέρας τους εισέφερε στην εταιρεία, πλέον των όποιων ποσών για συμμετοχή σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που πραγματοποιήθηκαν, σημαντικά χρηματικά ποσά ως δάνεια, προκειμένου η εταιρεία να έχει ρευστότητα για την πραγματοποίηση των επιχειρηματικών της επιδιώξεων και για την ταμειακή διευκόλυνσή της. Τα ποσά των δανείων περιήλθαν στην εταιρεία μέσω καταβολών μετρητών στον τραπεζικό λογαριασμό που αυτή διατηρούσε σε τράπεζα της χώρας μας.

Όλα αυτά τα χρήματα τα οποία ανέρχονται στο συνολικό ποσό των 3.420.000 εκατ. ευρώ ουδέποτε επεστράφησαν στον Ιταλό, την όποια περιουσία του οποίου μετά το θάνατο του κληρονόμησαν η 60χρονη κόρη του και ο 65χρονος γιος του.

Με την αγωγή τους λοιπόν τα δύο αδέλφια ως κληρονόμοι του Ιταλού ζητούν με τις δύο αγωγές που κατέθεσαν, να τους καταβληθεί εντόκως το ποσό αυτό από την εταιρεία και να κηρυχθεί η απόφαση η οποία θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως και πριν από οχτώ χρόνια σε βάρος των μελών της εταιρείας είχαν κατατεθεί από τους Ιταλούς δια του δικηγόρου κ. Γιώργου Μαυρομάτη άλλες τρεις αγωγές και μήνυση για απάτη, οι οποίες αφορούσαν τέσσερις βίλες που διατηρούσαν τα μέλη της ίδιας εταιρείας στους Λειψούς και οι οποίες τελικά μεταβιβάστηκαν στον γιο της 60χρονης κόρης (δηλαδή εγγονό του Ιταλού πατέρα).

Σε ότι αφορά την ίδια την εταιρεία και τα μέλη που την διοικούν, μετά από προσφυγή των Ιταλών κληρονόμων στο Ειρηνοδικείο Λέρου, το δικαστήριο με απόφαση που έλαβε πριν από ένα μήνα περίπου διόρισε προσωρινό συμβούλιο με ουδέτερα μέλη, το οποίο και ανέλαβε την διαχείριση της εταιρείας έως ότου λήξουν οι υποθέσεις που εκκρεμούν στη δικαιοσύνη.

rodiaki.gr

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ