back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Αγιασμός θεμελίωσης Οσίου Χριστόδουλου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Αγιασμός θεμελίωσης Οσίου Χριστόδουλου

Το απόγευμα της Πέμπτης 31.7.2014, ο Μητροπολίτης μας κ. Παισιος, συμπαραστατούμενος υπό του ιερού κλήρου της νήσου, τέλεσε την Ακολουθία της θεμελιώσεως του παρεκκλησίου του Ιερού Ναού Οσίου Χριστοδούλου, στην περιοχή «Αγία Παρασκευή», στον Πλάτανο Λέρου.

Προηγήθηκε ιερά παράκληση στον ιστορικό παλαιό μητροπολιτικό ναό της Αγίας Παρασκευής, όπου μετά το πέρας ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς, έκανε σύντομη αναφορά στην διάδοση και επικράτηση του Χριστιανισμού στη Λέρο, τη σχέση του νησιού μας με την Ιερά Νήσο Πάτμο, τον αριθμό των Λερίων αδελφών της Μονής της Πάτμου, και έφερε στη μνήμη των πιστών τον χώρο της Αγίας Παρασκευής όπως ήταν πριν από 100 και 200 χρόνια.

Ανεφέρθη στην ύπαρξη του παρεκκλησίου, τον βομβαρδισμό του από τους Γερμανούς, την πρόχειρη κατασκευή το 1968, που είχε σαν αποτέλεσμα και πάλι την ερείπωσή του, ζητώντας απ’  όλους να βοηθήσουν.

Παρόντες στον Αγιασμό της θεμελιώσεως, ήταν ο αντιδήμαρχος Λέρου κ. Ι. Κωνσταντινίδης και αρκετοί πιστοί.

Ο Μητροπολίτης μας απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα, ανέφερε ότι η ανοικοδόμηση του Ι. Ναού αποτελεί υποχρέωσή μας, τονίζοντας ότι ο κάθε πιστός πρέπει να φροντίσει τον «προσωπικό του ναό» την ψυχή του. Ευχαρίστησε όλους τους επωνύμους και ανωνύμους για την προσφορά τους και ευχήθηκε ταχεία αποπεράτωση.

Στο τέλος του Αγιασμού προσεφέρθησαν παραδοσιακά γλυκίσματα και αναψυκτικά από την επιτροπή στην όμορφη και ανακαινισμένη αυλή της εκκλησίας.

Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ