back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: Αεροδιακομιδή 2 ασθενών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: Αεροδιακομιδή 2 ασθενών

Αεροδιακομιδή δύο ηλικιωμένων ασθενών από τη Λέρο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, μετά από αίτημα του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πιο συγκεκριμένα, χθες, απογευματινές ώρες (16:54), απογειώθηκε από την Κω, που βρίσκεται μόνιμα για επιχειρησιακούς λόγους, ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47D Chinook του 4ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (4ο ΤΕΑΣ) για τη Λέρο, όπου και προσγειώθηκε στις 17:13 προκειμένου να παραλάβει δύο ηλικιωμένους συμπατριώτες μας, 83 και 75 ετών αντίστοιχα, με σοβαρά προβλήματα υγείας. 

Το ελικόπτερο απογειώθηκε από το νησί μας στις 17:25 με κατεύθυνση το αεροδρόμιο της Σάμου, όπου και προσγειώθηκε στις 17:45.

Εκεί αποβιβάστηκαν οι δύο ασθενείς οι οποίοι ανέμεναν ένα C-130H της 356 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) της Πολεμικής Αεροπορίας, που είχε στο μεταξύ απογειωθεί από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνος και κατευθυνόταν στη Ρόδο, προκειμένου να παραλάβει ένα βρέφος 17 μηνών με σοβαρό πρόβλημα υγείας, για να το μεταφέρει με τους γονείς του και το συνοδό γιατρό στην Αθήνα.

Τελικά το C-130H προσγειώθηκε στη Σάμο, όπου παρέλαβε τους δύο ηλικιωμένους ασθενείς από τη Λέρο με κατεύθυνση την Αεροπορική βάση της Ελευσίνας, στην οποία έφτασαν αργά το βράδυ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ