Διασώθηκε τραυματισμένος στην μέση ο 68χρονος ψαράς που αναζητούνταν από χθες, Τρίτη 28-5-2025, στην θαλάσσια περιοχή της Λέρου.
Εντοπίστηκε πάνω στο σκάφος του, κοντά στην νησίδα Φράγκος, και διακομίστηκε για εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Λέρου.
Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετείχαν 3 σκάφη του Λιμενικού, ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, σκάφος της FRONTEX, ένα παραπλέον πλοίο και ένα ιδιωτικό σκάφος, καθώς και χερσαίες δυνάμεις του Λιμενικού σε Λέρο, Πάτμο, Κάλυμνο και Λειψούς.
Πιο συγκεκριμένα, τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές της Λέρου, της Πάτμου, της Καλύμνου και των Λειψών από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για έναν αγνοούμενο 68χρονο ημεδαπό αλιέα, ο οποίος είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Λακκίου της Λέρου με το αλιευτικό (Α/Κ) σκάφος του για το λιμάνι του Παρθένιου της Λέρου και έκτοτε αγνοούταν.
Αμέσως, για το σημείο απέπλευσαν τρία Περιπολικά σκάφη (ΠΛΣ) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα σκάφος της δύναμης FRONTEX, ένα παραπλέον πλοίο, ένα ιδιωτικό σκάφος, τρία Περιπολικά οχήματα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ απογειώθηκε και ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας. Ο 68χρονος εντοπίστηκε από ένα ΠΛΣ επί του Α/Κ σκάφους, έχοντας τις αισθήσεις του αλλά τραυματισμένος στη μέση, πλησίον της νησίδας ¨ΦΡΑΓΚΟΣ¨ Λειψών.
Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του ΠΛΣ, μετεπιβιβάστηκε σε έτερο ΠΛΣ και μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Παρθένιου. Από εκεί διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κρατικό Θεραπευτήριο – Κέντρο Υγείας Λέρου για ιατρική περίθαλψη. Το Α/Κ σκάφος του 68χρονου προσέδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι του Παρθενίου, με τη συνδρομή ενός ΠΛΣ. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.





















ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Τιμόθεος Κωττάκης: Ο Δήμος Λέρου δίνει κίνητρα στους γιατρούς - Επιδοτεί με 400 ευρώ το ενοίκιο
Στο κόκκινο η ένταση στο Νοσοκομείο Λέρου: Τα Σωματεία Ιατρών - Εργαζομένων καταγγέλλουν κατάρρευση υποδομών και πολιτικές ευθύνες
Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"
Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς
Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]