back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΛΕΡΟΣ: 5° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΙΝΕΜΑ “ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο”

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛΕΡΟΣ: 5° ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΙΝΕΜΑ "ένας μήνας με τον ιταλικό κινηματογράφο"

To θέμα του ετήσιoυ φεστιβάλ ιταλικού κινηματογράφου, που προωθείται από τον ελληνο-ιταλικό σύλλογο ΑΙΑΛ με την συνεργασία του Δήμου Λέρου, του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών και της κινηματογραφικής λέσχης Θέασις της Ρόδου είναι φέτος ένα αφιέρωμα στον Nino Manfredi, του οποίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από τον θάνατο του.

Ηθοποιός με μεγάλο ταλέντο, κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης σταδιοδρομίας του εναλλάχθηκε κωμικούς και δραματικούς ρόλους, εισέπραξε μεγάλη επιτυχία από κοινό και κριτική, και απέσπασε πολλά βραβεία ακόμη και σε διεθνές επίπεδο.

Υπήρξε ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές εκείνου του είδους της χρυσής εποχής του ιταλικού κινηματογράφου, γνωστού σαν Κωμωδία αλά ιταλικά. Στο Φεστιβάλ παρουσιάζουμε μία επιλογή ως υπόδειγμα των πολυμορφικών ερμηνειών του και του ρόλου σκηνοθέτη και σεναριογράφου, λιγότερο γνωστού στο κοινό που τον αναγνωρίζει κυρίως σαν μεγάλο ηθοποιό ακόμη και για τις δημοφιλείς τηλεοπτικές εμφανίσεις του και τα διαφημιστικά σποτ.

Η σειρά των προβολών θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 20:30 και θα συνεχισεί με εβδομαδιαίες προβολές κάθε Σάββατο στις 21:00 μέχρι τις 21 Μαρτίου, με είσοδο ελεύθερη και ελληνικούς υπότιτλους.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ