ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: "Καταγγελία - Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων"

    Ο Γεώργιος Κουμνενής σχολίασε: Κρίμα που εμείς οι Λεριοι αδιαφορούμε και δεν υποστηρίζουμε καθόλου αυτούς που προσπαθούν. Στην…
    11.11.2025
  • Θέμα παραίτησης της διοίκησης των ΕΛΤΑ έθεσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου Γιάννης Παππάς

    Ο Φωνή βοωντος εν τη ερημω σχολίασε: Ένα εξαιρετικό μέτρο και ένας εξαιρετικός manager θυσιάστηκαν για να παραμείνει ένα σάπιο, ανίκανο…
    04.11.2025
  • Λέρος: Με λαμπρότητα και παλμό ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου [VIDEO]

    Ο Xristos Petinaras σχολίασε: To epal giati den to xei mesa?
    03.11.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: Who are you? You are using my name unless suddenly there are two of…
    03.11.2025
  • Μήνυμα Γιάννη Παππά για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου: «Όσο υπάρχει ελληνική ανάσα , δε θα περάσει σκοτάδι χωρίς φως»

    Ο Κωστης σχολίασε: Όντως όσο υπάρχει απλά δεν βλέπουμε να υπάρχει άλλη ανάσα με τόσα αντιλαϊκά μέτρα…
    28.10.2025
kroupia leros
Navarone-ad

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Θετική δέσμευση για το Νοσοκομείο Λέρου μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας 
---
Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης εξασφάλισε θετική δέσμευση για την οριστική επίλυση του προβλήματος υποστελέχωσης του Νοσοκομείου Λέρου.

Σε δηλώσεις του στην κάμερα του Leros News και στον Νίκο Ιγνατίδη, ο κ. Κωττάκης αναφέρεται στα αναμενόμενα αποτελέσματα της συνάντησης, στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Δήμος, καθώς και στη σημασία που έχει για τη Λέρο η αγάπη και η στήριξη του Προέδρου του Ωνασείου, κ. Αντώνη Παπαδημητρίου.
Πέμπτη 13 Νοεμβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
20 °c
Agia Marina
18 ° Πα
18 ° Σα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » ΛΕΡΟΣ: “Πυρ και μανία” ο Δήμαρχος Λέρου για το Hot spot! Επιστολή – καταπέλτης στον Πρωθυπουργό

ΛΕΡΟΣ: “Πυρ και μανία” ο Δήμαρχος Λέρου για το Hot spot! Επιστολή – καταπέλτης στον Πρωθυπουργό

Leros News Leros News
15 Δεκεμβρίου 2015
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 4 Λεπτά
A A
0
ΛΕΡΟΣ: “Πυρ και μανία” ο Δήμαρχος Λέρου για το Hot spot! Επιστολή – καταπέλτης στον Πρωθυπουργό
5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
152
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Συνάντηση Δημάρχου με τον Γ.Γ. του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνεδριάζει το Σάββατο η Δημοτική Επιτροπή Λέρου – Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης

11.11.2025
1.2k
Λέρος: Καταγγελία της ένωσης Ιατρών ΚΘΛ για την μεθοδευμένη απαξίωση του καταστατικού της Ένωσης υπαλλήλων

Ένωση Ιατρών ΚΘΛ: “Καταγγελία – Ανακοίνωση για την απαράδεκτη και προσχηματική προκήρυξη ιατρικών θέσεων”

11.11.2025
1.3k

Επιστολή – καταπέλτη για τα Hot Spot, απέστειλε στον Πρωθυπουργό ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχ. Κόλιας, αναφορικά με τις διαβεβαιώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, οι οποίες στην πράξη ακυρώνονται με την υπ’ αρ. 2969/2-12-2015 Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. 2602Β΄/2-12-2015).

 

Συγκερκιμένα, στην επιστολή του Δημάρχου Λέρου αναφέρονται τα κάτωθι:

ΘΕΜΑ: Σύσταση Κέντρων Πρώτης Υποδοχής (Κ.Ε.Π.Υ.) και προσωρινών δομών φιλοξενίας.

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Με το υπ’ αρ. πρωτ. 2.800/23-11-2015 έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Μουζάλα, το οποίο υπήρξε σε συνέχεια αλλεπάλληλων προηγούμενων προφορικών διαβεβαιώσεων του ιδίου, διευκρινίστηκαν και εγγράφως μια σειρά από τεχνικά θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία «Κέντρων Ταυτοποίησης/Hotspot» στο νησί μας. Σε πίστη των ανωτέρω διαβεβαιώσεων, το Δημοτικό Συμβούλιο έλαβε τις υπ’ αρ. 175/2015 και 230/2015 αποφάσεις, με τις οποίες έδωσε τη συγκατάθεσή του στη δημιουργία του εν λόγω «Κέντρου Ταυτοποίησης», υπό τις απαραίτητες (όσο και αυτονόητες) προϋποθέσεις ότι:

α) δεν θα εκφυλιστούν οι εγκαταστάσεις αυτές σε άτυπα κέντρα κράτησης, 

β) θα γίνεται διοικητική διεκπεραίωση των υποθέσεων εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών και

γ) στη Λέρο θα λαμβάνει χώρα η διεκπεραίωση υποθέσεων μόνον των μεταναστευτικών ροών που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν την έκπληξη, την απορία και την αγανάκτησή μας, όταν λάβαμε γνώση της υπ’ αρ. 2969/2-12-2015 Υπουργικής Απόφασης (Φ.Ε.Κ. 2602Β΄/2-12-2015), σύμφωνα με την οποία απεφασίσθη η σύσταση – μεταξύ άλλων – και στο νησί της Λέρου Κέντρου Πρώτης Υποδοχής (ΚΕ.Π.Υ.), αλλά συγχρόνως και προσωρινής Δομής Φιλοξενίας αιτούντων άσυλο και ευάλωτων ομάδων πολιτών τρίτων χωρών, με κατά τόπον αρμοδιότητα το χώρο που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία υπουργική απόφαση προκάλεσε κύμα αντιδράσεων της αντιπολίτευσης και των συμπολιτών μας, αλλά και ευνόητες απορίες σε εμάς για φόβο μετατροπής του χώρου πρώτης υποδοχής σε αποθήκη ψυχών. Πρόκειται για πλήρη αιφνιδιασμό του Δήμου Λέρου, δεδομένου ότι αφενός μεν υπάρχει πρόβλεψη για Δομή Φιλοξενίας (γεγονός που ουδέποτε μας είχε κοινοποιήσει ο αρμόδιος Υπουργός κ. Μουζάλας στο παρελθόν), αφετέρου δε το νησί μας, από κοινού με την Κω, θα είναι στο εξής κατά τόπον αρμόδιο για την πρώτη υποδοχή και φιλοξενία σε μία τεράστια έκταση όπως αυτή που αντιστοιχεί στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ειδικώς δε ως προς το τελευταίο, οι ανησυχίες μας επιτείνονται από το γεγονός ότι στην ανωτέρω Υπουργική Απόφαση δεν προβλέπονται Δομές Φιλοξενίας για τη Σάμο και τη Χίο (παρά μόνον ΚΕ.Π.Υ.), για δε νησιά όπως η Κάλυμνος και το Αγαθονήσι, τα οποία ομοίως φιλοξενούν de facto σήμερα πρόσφυγες και παράτυπους μετανάστες, δεν προβλέπεται καθόλου λειτουργία ΚΕ.Π.Υ.

Επιπροσθέτως, το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3907/2011) δεν έχει εισέτι αναθεωρηθεί, με αποτέλεσμα να εξακολουθούν να υφίστανται προθεσμίες παραμονής στις εγκαταστάσεις των ΚΕ.Π.Υ. και των Δομών Φιλοξενίας της τάξης των 15+10 ημερών (άρ. 11 § 5), χωρίς να λαμβάνεται ρητή πρόνοια για την τύχη όσων φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις και δε διαθέτουν την προσφυγική ιδιότητα και επί της διαδικασίας απέλασης/επαναπροώθησης/επανεισδοχής τους (αν λόγου χάρη θα τελούν υπό καθεστώς κράτησης, αν θα αφήνονται ελεύθεροι και αν θα συνοδεύονται σε άλλες δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα).

Ο Δήμος Λέρου με πληθυσμό και μέγεθος υποπολλαπλάσιο των λοιπών νησιών (Λέσβος, Σάμος, Χίος, Κως) που εμπλέκονται στην πρώτη υποδοχή, είναι φύσει και θέσει αδύνατον να αναλάβει ρόλο ανάλογο με των νησιών αυτών, τη στιγμή που νησιά με διπλάσια έκταση και πληθυσμό (λ.χ. Κάλυμνος) δεν θα διαθέτουν καν ΚΕ.Π.Υ. με βάση το σχεδιασμό του Υπουργείου!

Επιπροσθέτως, από τον προβληματισμό σας δεν πρέπει να διαλάθει η ιστορική ιδιαιτερότητα του νησιού, το οποίο από την ενσωμάτωση στην Ελλάδα και εντεύθεν φιλοξενούσε σταθερώς δομές ασύλων (ψυχασθενείς, πολιτικοί κρατούμενοι, βασιλικές τεχνικές σχολές και – εσχάτως – πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες). Όλο αυτό το βεβαρυμμένο ιστορικό έχει προκαλέσει τον ανεπανόρθωτο στιγματισμό του νησιού και την εδραίωσή του στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως τόπος εξορίας και ασύλου. Οι τιτάνιες προσπάθειες της τοπικής αυτοδιοίκησης να άρει το στιγματισμό αυτό και να καθιερώσει το νησί ως κλασικό προορισμό θαλάσσιου τουρισμού πλέον κινδυνεύουν να πέσουν στο κενό, τη στιγμή ακριβώς που η κοινωνία είχε αρχίσει να κεφαλαιοποιεί τα όποια κέρδη από τη συνεπή επένδυση στον τουριστικό τομέα. Έχοντας λοιπόν υπόψιν όλα τα παραπάνω, ο Δήμος Λέρου θα μπορούσε κάλλιστα να τηρήσει ιδιαιτέρως σκληρή στάση και να μην αποδέχεται καν τη σύσταση ΚΕ.Π.Υ. Αντιθέτως, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα της γεωπολιτικής συγκυρίας, δώσαμε τη συγκατάνευσή μας για το συγκεκριμένο εγχείρημα, πάντοτε όμως εντός του πλαισίου που διαγράφεται ανωτέρω, καθώς επ’ ουδενί είμαστε διατεθειμένοι να καταντήσουμε το «χαλάκι της Ενωμένης Ευρώπης», ούτε να γίνουμε μαύρη τρύπα ως προς το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανά την ελληνική επικράτεια. Αυτή όμως η στάση μας δεν εκτιμήθηκε ως έδει, αλλά μάλλον ερμηνεύθηκε ως ενδοτικότητα και αναβλητικότητα, με αποτέλεσμα ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός να υλοποιεί τελικώς πολιτικές εντελώς διάφορες σε σχέση με τα όσα υποσχόταν στο ανωτέρω υπ’ αρ. πρωτ. 2.800/23-11-2015 έγγραφό του.

*************

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Δήμος Λέρου αξιώνει από την Ελληνική Κυβέρνηση τα εξής:

  • τη  μη λειτουργία Δομών Φιλοξενίας στο νησί της Λέρου.
  • τον ορισμό της κατά τόπον αρμοδιότητας του ΚΕ.Π.Υ. Λέρου μόνον εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Λέρου και σε καμία περίπτωση κέντρου κράτησης.
  • την τροποποίηση του Ν. 3907/2011 ως προς τις προθεσμίες του άρ. 11 § 5, κατά τρόπο ώστε αυτές να συντμηθούν στο απαραίτητο σαρανταοκτάωρο (ενδεχομένως μπορεί να γίνει και με πρόβλεψη στον κανονισμό λειτουργίας του ΚΕ.Π.Υ. Λέρου).

Η θέση αυτή του Δήμου Λέρου υπήρξε μέχρι τώρα και θα εξακολουθήσει να είναι αταλάντευτη, όσο και αδιαπραγμάτευτη. Θεωρώ χρέος μου να καταστήσω σαφές ότι αν δεν εισακουστούμε, είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε με όποιον τρόπο κρίνουμε εμείς ενδεδειγμένο ως τοπική κοινωνία.

Απαιτούμε  αντισταθμιστικά οφέλη για το νησί μας όπως:

α) Απορρόφηση εργατικού δυναμικού  ανέργων μόνο  από το νησί μας

β) Υλικοτεχνικό εξοπλισμό στον δήμο όπως απορριμματοφόρο, σάρωθρο και πυροσβεστικό όχημα 4 έως 8 τόνων.

γ) Έκτακτη   οικονομική ενίσχυση του δήμου μας.

δ) Στήριξη της τοπικής οικονομίας για τις απαιτούμενες προμήθειες   συντήρησης κ καθαρισμού.

ε) Την έκτακτη δρομολόγηση πλοίων σε καθημερινή βάση προκειμένου να υπάρχει απρόσκοπτη αναχώρηση προσφύγων/μεταναστών, για την αποφυγή προβλημάτων που ζήσαμε κατά το παρελθόν.

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Λέρου

Μιχαήλ Κόλιας

Tags: LEROSΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΡΟΥΔΗΜΟΣ ΛΕΡΟΥΚΟΛΙΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λέρος: Συλλήψεις ανηλίκων για ξυλοδαρμό και γενετήσιες πράξεις στη Δομή Ασυνόδευτων
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: «Καμία απραξία – 13 χρόνια προετοιμασίας έφεραν τα σημερινά έργα»

11.11.2025
1.1k
Πάτμος: Διακομιδή ασθενών στη Λέρο
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Λέρος: Εντοπισμός 32 αλλοδαπών στο “Νταμάρι” και σύλληψη του διακινητή τους

10.11.2025
968
Λέρος: Μιχάλης Κόλιας κατά πάντων – Τι λέει για τη συνέντευξη Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής
ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

Μιχάλης Κόλιας: “Ο κ. Παυλής δήλωσε στο δικαστήριο πως νοσεί από μαλαισιανή γρίπη”

07.11.2025
1.2k
Επόμενο
Μέλος της Ιεράς Συνόδου ο μητροπολίτης Λέρου-Καλύμνου

ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΛΕΡΟΥ-ΚΑΛΥΜΝΟΥ-ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑΣ κ.κ. ΠΑΪΣΙΟΥ

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνέντευξη τύπου του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη 13/11/2012 [ΗΧΗΤΙΚΟ]

    13.11.2012
    Συνέντευξη τύπου του πρώην δημάρχου Λέρου κ. Τιμόθεου Κωττάκη 13/11/2012 [ΗΧΗΤΙΚΟ] Πριν 13 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Συνεχίζεται δυναμικά η Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, καλούνται όλοι οι Δωδεκανήσιοι να…

    13.11.2013
    Συνεχίζεται δυναμικά  η Αύξηση Κεφαλαίου της Τράπεζας Δωδεκανήσου, καλούνται όλοι οι Δωδεκανήσιοι να συμμετάσχουν μέχρι 22 Νοεμβρίου Πριν 12 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Πρεμιέρα στο DIVA LIVE το Σάββατο 15/11

    13.11.2014
    ΛΕΡΟΣ: Πρεμιέρα στο DIVA LIVE το Σάββατο 15/11 Πριν 11 χρόνια 1.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Κατάσχεση άγριων ωδικών πτηνών από pet shops

    13.11.2015
    ΛΕΡΟΣ: Κατάσχεση άγριων ωδικών πτηνών από pet shops Πριν 10 χρόνια 1.7K
kiporama-leros

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε…

    09.11.2025
    Με την εικόνα του Πανορμίτη στο χέρι, η Λεριά αθλήτρια Ράνια Ρεμπούλη τερμάτισε 3η στον 42ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας (video) 2.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης

    10.11.2025
    Νοσοκομείο Λέρου: “Περιστατικά συντήρησης παρουσιάζονται ως καταρρεύσεις κτιρίων” λέει ο Αντιπρόεδρος Μανώλης Πιταροκοίλης 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί

    08.11.2025
    Blue Star Ferries: Πρόσδεση Πλοίων στην Αγ. Μαρίνα Λέρου αντί στο Λακκί 1.4K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia

    08.11.2025
    Ανεπανάληπτες στιγμές έζησαν οι Παλαίμαχοι Λέρου στον αγώνα με την ομάδα της Sabaudia 1.4K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    07.11.2025
    Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες 1.4K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Λέρος: Εκτεταμένη διακοπή ρεύματος για πάνω από δύο ώρες

    76 shares
    Share 51 Tweet 10
  • Λέρος: Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η λογοδοσία Δημάρχου

    43 shares
    Share 21 Tweet 9
  • Λέρος: ΔΑΠΘΑΣ και Λιμεναρχείο «ξεσκεπάζουν» παράνομο δίκτυο μεταφορών – 36 άτομα μεταφέρθηκαν στη ΚΕΔ

    40 shares
    Share 17 Tweet 10
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο

    76 shares
    Share 34 Tweet 18
  • «Κόλαφος» η έκθεση της ΕΕ για την Τουρκία: Αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας, δεν συμβάλλει ενεργά για λύση στο Κυπριακό – Για μεροληψία μιλά η Άγκυρα

    16 shares
    Share 7 Tweet 4
Currently Playing

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Featured
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Featured
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.
Οι παλαίμαχοι παρακολούθησαν ποδοσφαιρικό αγώνα στο Stadio Olimpico, ζώντας από κοντά τη δυναμική ατμόσφαιρα ενός γηπέδου με μεγάλη ποδοσφαιρική παράδοση. Η παρουσία τους στο ιστορικό στάδιο αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της εκδρομής, συνδυάζοντας το ενδιαφέρον τους για το άθλημα με το κλίμα μιας μεγάλης διεθνούς ποδοσφαιρικής διοργάνωσης.
  • Μια ξεχωριστή εμπειρία είχαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Λέρου κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψής τους στη Ρώμη, στο πλαίσιο πολιτιστικής και αθλητικής εκδρομής που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο.

Κατά την πρώτη ημέρα στη Ρώμη, η ομάδα περιηγήθηκε στο εμβληματικό Κολοσσαίο, όπου τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας και να απολαύσουν τη μοναδική ατμόσφαιρα του αρχαίου αμφιθεάτρου. Η επίσκεψη συνοδεύτηκε από ξενάγηση και παρουσίαση της ιστορίας του χώρου, προσφέροντας μια αξέχαστη πολιτιστική εμπειρία στα μέλη της αποστολής.
  • Λιμεναρχείο Λέρου: Κλείνει για οχήματα το Λιμάνι της Αγίας Μαρίνας μέχρι τον Μάρτιο
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Το πρωί της Παρασκευής (31-10-2025), πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των νέων μονάδων αφαλάτωσης στα Λέπιδα, παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, στελεχών της Δημοτικής Αρχής, εκπροσώπων φορέων και πλήθους πολιτών.

Μετά το πέρας της τελετής, ο κ. Χατζημάρκος ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια διαθέτει για το νησί της Λέρου ποσό ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ, για τη μελέτη και εγκατάσταση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού μήκους 20 χιλιομέτρων σε επιλεγμένα σημεία του οδικού δικτύου.

Δείτε στιγμιότυπα από την εκδήλωση και τις δηλώσεις του Δημάρχου και του Περιφερειάρχη:
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λήξη του μεγαλύτερου shutdown στην ιστορία των ΗΠΑ – Ο Τραμπ υπέγραψε τη συμφωνία
  • SAFE: Τι περιλαμβάνει η ελληνική λίστα με τα εξοπλιστικά
  • Το 71% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα δηλώνει δυσκολία στην εξεύρεση προσωπικού
  • Νοσοκομείο Λέρου: “Η «συντήρηση» έρχεται μετά την κατάρρευση”, αναφέρει η Ένωση Ιατρών ΚΘΛ

Νεότερα Video

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

Στη Ρώμη οι παλαίμαχοι Λέρου – Μοναδικές εμπειρίες στο ιστορικό Κολοσσαίο και στο Stadio Olimpico

792 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
10 Νοεμβρίου 2025
Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

Συνεχίζεται το ταξίδι των Παλαίμαχων της Λέρου στην Sabaudia της Ιταλίας

948 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
9 Νοεμβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.