back to top
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Λεριός έπαρχος στην Κάλυμνο και Καλύμνιος στην Κω

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΛεριός έπαρχος στην Κάλυμνο και Καλύμνιος στην Κω

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Παράταξης του Γιώργου Χατζημάρκου που θα καταλάβουν τον νομικό τίτλο του Επάρχου στα πρώην νησιωτικά Επαρχεία των Περιφερειακών Ενοτήτων Καλύμνου και Κω, είναι οι κ.κ. Γιάννης Θεμέλαρος και Γιώργος Χαλκιδιός, οι οποίοι κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις σε σταυρούς προτίμησης.

Ο συμπατριώτης μας κ. Γιάννης Θεμέλαρος, ιδιοκτήτης συνεργείου και έκθεσης αυτοκινήτων στου Σμαλού, από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα είναι ο νέος Έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου.

Ο Γιώργος Χαλκιδίος , Καλύμνιος στην καταγωγή, συνταξιούχος ηλεκτρολόγος και πρώην αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου , θα είναι ο νέος έπαρχος της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Να σημειωθεί ότι ο νομικός όρος Έπαρχος νησιωτικής Περιφερειακής Ενότητας, στα πρώην νησιωτικά Επαρχεία, αντικαθιστά τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο νησιωτικής περιφερειακής ενότητας που του εκχωρεί τις αντίστοιχες αρμοδιότητες ο Περιφερειάρχης.

Αυτό περιελήφθει στο πρόσφατα ψηφισθέν νομοσχέδιο για την «εκλογή μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και άλλες διατάξεις» και συγκεκριμένα στο άρθρο 29 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 89Α/11-04-2014 και ισχύει από την ημερομηνία δημοσίευσης. Το συγκεκριμένο αίτημα υποβλήθηκε από τον Σύνδεσμο Αιρετών Επάρχων Ελλάδας και κατατέθηκε ως τροπολογία από τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Δημήτρη Κρεμαστινό.

Έτσι ο καταξιωμένος θεσμός του Επάρχου εξακολουθεί να υφίσταται, χωρίς παράλληλα να προκαλεί δαπάνη στον προϋπολογισμό των Περιφερειών.


Επιμέλεια lerosnews.gr

Με πληροφορίες από το Βήμα της Κω.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ