back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ξεκινάει στη δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΞεκινάει στη δημοτική βιβλιοθήκη Λέρου εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας

Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου θα πραγματοποιηθούν 4 εκπαιδευτικά εργαστήρια για τα παιδιά με την υποστήριξη του «FUTURE LIBRARY» και του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Η Αστική Μη-κερδοσκοπική Εταιρεία «FUTURE LIBRARY για την Προώθηση της Καινοτομίας, της Δημιουργικότητας και των Κοινωνικών Δικτύων» www.futurelibrary.gr ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 2011, με Διευθυντή Προγράμματος τον κύριο Ιωάννη Τροχόπουλο (Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας).

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» οραματίζεται να φέρει τις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας στη καρδιά των τοπικών κοινοτήτων ως μια νέα πηγή πολιτισμικού ενδιαφέροντος. Σήμερα στο Future Library συμμετέχουν συνολικά 80 βιβλιοθήκες (132 μαζί με τα παραρτήματα τους). Οι περισσότερες είναι δημοτικές (53) αλλά αρκετές από τις μεγαλύτερες δημόσιες (27) δίνουν το παρόν στο δίκτυο αυτό και δημιουργούν ένα ενδιαφέρον σύνολο ιδρυμάτων σε όλη την επικράτεια της χώρας μας.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λέρου, παρά το πρόβλημα χώρου που αντιμετωπίζει, συμμετέχει ενεργά στο Δίκτυο βιβλιοθηκών  FUTURE LIBRARY και υλοποιεί 4 από τις δράσεις του προγράμματος, δίνοντας την ευκαιρία σε παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να παρακολουθήσουν και να παίξουν εκπαιδευτικά παιχνίδια με άξονα πάντα τα βιβλία. http://api.ning.com/files/EWJtSx0CRXfzvf1qF**05UePK468ttI0f922A4L1vz7N7ILjg3TdgfaSYqw8wMIMOtF00vPBKlX7V0-kCEg-kcuOSYWzzs8/10.pdf. 

Η 1η εκδήλωση, με τίτλο «Τα μονοπάτια των βιβλίων» θα πραγματοποιηθεί στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λέρου, στις 28 και 29 Αυγούστου του 2012. Τα παιδιά που θα έχουν την τύχη να παρευρεθούν τα πρωινά της Δευτέρας και της Τρίτης στο χώρο της βιβλιοθήκης, θα γνωρίσουν τα καινούρια βιβλία, παίζοντας ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι, σχεδιασμένο από το FUTURE LIBRARY.

Στη 2η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 30-31 Αυγούστου και φέρει τον τίτλο «Story Cubes  –  Τα ζάρια των ιστοριών» οι  μικροί φίλοι της βιβλιοθήκης  θα ταξιδέψουν με τη φαντασία τους και θα φτιάξουν ο καθένας τη δικιά του ιστορία.

Κλείνοντας να μην ξεχνάμε αυτό που είχε γράψει ο B.F. Skinner: Δεν πρέπει να διδάσκουμε τα μεγάλα βιβλία, πρέπει να διδάσκουμε την αγάπη για το διάβασμα.
 

Δημήτριος  Σταματέλος
Βιβλιοθηκονόμος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ