back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόνσολας: Επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου – Ένα έργο που πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚόνσολας: Επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου - Ένα έργο που πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα από το Υπουργείο Ναυτιλίας

Την αναγκαιότητα υλοποίησης ενός σημαντικού έργου για τη Λέρο, αναδεικνύει με παρέμβασή του προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Πρόκειται για την επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου.

Το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κεντρικού προβλήτα κατά 150 μέτρα σε μήκος και πλάτος τριών μέτρων με κατεύθυνση προς τη νότια πλευρά του λιμανιού που το βάθος της θάλασσας επιτρέπει την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.

Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, αφού ο νέος προβλήτας θα στηρίζεται σε βάθρα ή πασσάλους για να μην διαταραχθεί η ροή των θαλάσσιων ρευμάτων.

Ο Μάνος Κόνσολας ζητά να ενταχθεί το συγκεκριμένο έργο σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, προκειμένου να υλοποιηθεί, αφού, όπως αναφέρει, έχει υψηλό δείκτη ωρίμανσης.

Επισημαίνει ότι το νησί της Λέρου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό με μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης, ενώ η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων περνά μέσα από τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών που θα το καταστήσουν προορισμό για την κρουαζιέρα.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της παρέμβασης του κ. Κόνσολα προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς
Κύριο Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
ΘΕΜΑ: «Επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου»
Κύριε Υπουργέ,

Το νησί της Λέρου αποτελεί ένα διαρκώς ανερχόμενο τουριστικό προορισμό με μεγάλες και αναξιοποίητες δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης.
Η αξιοποίηση αυτών των δυνατοτήτων περνούν μέσα από τη δημιουργία νέων λιμενικών υποδομών που θα το καταστήσουν προορισμό για την κρουαζιέρα.

Ένα έργο που πρέπει να γίνει προς αυτή την κατεύθυνση είναι η επέκταση του κεντρικού προβλήτα στο Λακκί της Λέρου, αφού ο υπάρχων δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες.

Σύμφωνα με την αρχική μελέτη, το έργο περιλαμβάνει την επέκταση του κεντρικού προβλήτα κατά 150 μέτρα σε μήκος και πλάτος τριών μέτρων με κατεύθυνση προς τη νότια πλευρά του λιμανιού που το βάθος της θάλασσας επιτρέπει την προσέγγιση επιβατηγών πλοίων και κρουαζιερόπλοιων.
Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός του έργου είναι 2 εκατομμύρια ευρώ, αφού ο νέος προβλήτας θα στηρίζεται σε βάθρα ή πασσάλους για να μην διαταραχθεί η ροή των θαλάσσιων ρευμάτων.

Με δεδομένο ότι αποτελεί ένα έργο που έχει υψηλό δείκτη ωρίμανσης και καλύπτει συγκεκριμένες και ουσιαστικές ανάγκες για την τουριστική ανάπτυξη του νησιού, θα πρέπει να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να υλοποιηθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου; Σε ποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα θα μπορούσε να ενταχθεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Μάνος Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ