back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κλείνουν πάνω από τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας – Τι θα γίνει με το ειρηνοδικείο της Λέρου;

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚλείνουν πάνω από τα μισά Ειρηνοδικεία της χώρας - Τι θα γίνει με το ειρηνοδικείο της Λέρου;

Λουκέτο σε πάνω από 150 Ειρηνοδικεία σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται να βάλει το υπουργείο Δικαιοσύνης στα πλαίσια ενός σχεδίου τύπου “Καλλικράτη” που εφαρμόζεται και στον τομέα της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου από τις συγχωνεύσεις αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου ένα εκατομύριο ευρώ σε ετήσια βάση.

Τις τελευταίες δεκαετίες αρκετά ειρηνοδικεία είχαν καταστεί ανενεργά αφού πολλές φορές λειτουργούσαν χωρίς δικαστή ή γραμματέα ή υπολειτουργούσαν εξετάζοντας ελάχιστες υποθέσεις το χρόνο.

Όσον αφορά τα ειρηνοδικεία Λέρου και Πάτμου, πληροφορές αναφέρουν ότι η παλαιότερη πρόταση που υπήρξε για κατάργηση και υπαγωγή τους στο αντίστοιχο της Καλύμνου δεν έχει ξεχαστεί.

Για το θέμα, τα Δημοτικά Συμβούλια Λέρου και Πάτμου το 2011, είχαν λάβει αποφάσεις και αντίστοιχα ψηφίσματα διαμαρτυρίας, τα οποία είχαν επιδοθεί μέχρι και στο γραφείο του Πρωθυπουργού.

Πάντως, η “συγχώνευση” των ειρηνοδικείων Πάτμου και Λέρου με αυτό της Καλύμνου, θα ήταν μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για τους κατοίκους των νησιών μας, διότι
πάνω από 150 δημότες θα πρέπει να μεταβαίνουν στην Κάλυμνο δύο φορές το μήνα, ακόμα και για μια παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή ο αριθμός των πολιτών που εξυπηρετείται στο ειρηνοδικείο της Λέρου, είναι πολύ μεγάλος και οι αποφάσεις που εκδίδονται σε αυτό, πολλές φορές υπερβαίνουν τις αντίστοιχες του ειρηνοδικείου Καλύμνου.

Πηγή: lerosnews.gr  

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ