back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κεφαλονιά: Νεκρή 67χρονη Αμερικανίδα, μόνιμη κάτοικος Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚεφαλονιά: Νεκρή 67χρονη Αμερικανίδα, μόνιμη κάτοικος Λέρου

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες της 24ης Ιανουάριου 2022, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θάλασσα, στον παλαιό λιμενοβραχίονα (Πράσινο Φανάρι) του λιμένα Πόρου Κεφαλληνίας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ πρωινές ώρες της 25ης Ιανουαρίου 2022, με τη συνδρομή στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ιδιωτών δυτών, διαπιστώθηκε η ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός του ανωτέρω λιμένα, σε βάθος περίπου πέντε έως επτά μέτρα (5-7μ.) και σε απόσταση περίπου σαράντα μέτρων (40μ.) από τον παλαιό λιμενοβραχίονα.

Εντός του εν λόγω οχήματος εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις της μια 67χρονη αλλοδαπή, η οποία μεταφέρθηκε με όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kefaloniapress.gr, το θύμα ήταν Αμερικανίδα υπήκοος, που στο διαβατήριό της εμφανίζεται μόνιμη κάτοικος Λέρου. Έφθασε στην Κεφαλονιά το απόγευμα της 24ης Ιανουάριου 2022 με το δρομολόγιο της Levante ferries, Κυλλήνη Πόρος.

Άγνωστο για ποιο λόγο, αντί να ακολουθήσει την πορεία των άλλων αυτοκινήτων προς Αργοστόλι, έστριψε δεξιά και βρέθηκε επί του παλιού μόλου, οδήγησε αρκετά γιατί το μπαστούνι του μόλου έχει μεγάλο μήκος, κατέληξε στο τέλος του και βρέθηκε στη θάλασσα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είχε νοικιάσει διαμέρισμα στο Αργοστόλι για διακοπές, εξάλλου το αυτοκίνητό της είχε βαλίτσες και σακβουαγιάζ, και ήταν ιδιοκτησία της με ελληνικές πινακίδες.

Το όχημα ανελκύστηκε με τη συνδρομή ιδιωτικού γερανοφόρου οχήματος, ιδιωτών δυτών και ιδιωτικού σκάφους, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ