back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κάθειρξη 9 ετών στον πρώην Έφορο δημοσίων κτημάτων Δωδεκανήσου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΚάθειρξη 9 ετών στον πρώην Έφορο δημοσίων κτημάτων Δωδεκανήσου

ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΦΕΤΕΙΟ

Άλλοι δύο καταδικάστηκαν στην ίδια ποινή, ενώ 10 συγκατηγορούμενοί τους αθωώθηκαν. Κατηγορούντο για απόκτηση δημοσίων κτημάτων με πλαστά έγγραφα.

Σε ποινή κάθειρξης εννέα ετών καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου ο πρώην Έφορος Δημοσίων Κτημάτων Δωδεκανήσου Θεόδωρος Κυριακόπουλος. Ο κ. Κυριακόπουλος ήταν μεταξύ των 13 που κατηγορούντο ότι με τη χρήση πλαστών εγγράφων και πλαστών Νομαρχιακών αποφάσεων απέκτησαν δημόσια κτήματα. Από τους 13 κατηγορούμενους οι 9 αθωώθηκαν και ο ένας απηλλάγη λόγω παραγραφής.

Οι άλλοι 3, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Έφορος Δημοσίων Κτημάτων κρίθηκαν ένοχοι. Συγκεκριμένα εκτός από τον κ. Κυριακόπουλο κρίθηκαν ένοχοι και καταδικάστηκαν η Μαρία Δράκου και ο Φίλιππος Σαββάκης. Και στους δύο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης εννέα ετών.

Το δικαστήριο δέχθηκε να έχει η έφεση των καταδικασθέντων ανασταλτικό αποτέλεσμα, αλλά όρισε εγγυοδοσία ποσού 5.000 ευρώ για τον Θεόδωρο Κυριακόπουλο και 2.000 ευρώ για τη Μαρία Δράκου και τον Φίλιππο Σαββάκη. Επιπλέον στη Μαρία Δράκου επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής της στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της μία φορά το μήνα.

rodosalarm.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ