Jan 28, 2020 Last Updated 09:37, στις 28-01-2020

- Σε Κάλυμνο και Λέρο ο Υφ. Εξωτερικών κ. Βαληνάκης!

Σχολιάστε το άρθρο
Κατηγορία: Τα νέα της Λέρου
Εμφανίσεις: 647 φορές
 

Μέσα σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ εκδήλωση στην Κάλυμνο, κατά την οποία ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Βαληνάκης, τιμήθηκε για την ίδρυση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Τάμπα (Φλόριντα) των Η.Π.Α.

Την τιμητική διάκριση για την ικανοποίηση ενός  μακροχρόνιου και επίμονου αιτήματος των περίπου 160.000 ομογενών που διαμένουν στην περιοχή -Δωδεκανήσιων στην πλειοψηφία τους- απένειμε στον κ. Βαληνάκη, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας της Φλόριντα, κ. Ι. Κοκκολάκης.

Τον συμπατριώτη τους Υφυπουργό, τίμησε και η πολυάριθμη καλυμνιακή κοινότητα της περιοχής, ανακηρύσσοντας τον κ. Βαληνάκη επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου Καλυμνίων της Φλόριντα «προς ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης του πολύτιμου έργου του», όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κωνσταντίνος Σισσώης.

Στην ίδια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, επίσης, η απονομή των διπλωμάτων στους 22 φοιτητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού που υλοποιήθηκε στην Κάλυμνο από τον Δήμο Καλυμνίων και το Πανεπιστήμιο Ντάργουιν της Αυστραλίας, με τη στήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εμφανώς συγκινημένος για τη μεγάλη παρουσία του κόσμου και τις διακρίσεις που του αποδόθηκαν, τους ευχαρίστησε όλους και είπε:«Όταν άφησα την  πανεπιστημιακή μου καριέρα και μπήκα στον κόσμο της πολιτικής το έκανα για ένα και μόνο λόγο. Για να προσφέρω στον τόπο μου. Συνεπώς κάθε φορά που καταφέρνουμε να επιτευχθεί ένας στόχος, νιώθω να δικαιώνεται αυτή η επιλογή. Είτε ο στόχος αφορά στην ίδρυση του Γενικού Προξενείου στην Τάμπα, είτε αφορά στην υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως το πρόγραμμα εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, υπάρχει ένας κοινός παρονομαστής. Αυτός δεν είναι άλλος από τη μεγάλη ικανοποίηση που σου δίνει το να μετατρέπεις μια ιδέα σε χειροπιαστή πραγματικότητα» και συνέχισε ο κ. Βαληνάκης, τονίζοντας ότι: «Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση που έχουμε μπροστά μας. Να υλοποιήσουμε σχέδια που θα δίνουν λύσεις και θʼ ανοίγουν καινούργιες προοπτικές για τον τόπο μας. Να αναπτύξουμε δράσεις. Να πάρουμε πρωτοβουλίες. Να ξεδιπλώσουμε παρεμβάσεις. Να ξεμπλοκάρουμε μεγάλα θέματα και να δώσουμε πειστικές απαντήσεις μέσα από συλλογική δουλειά».

«Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που απόψε ενώνουμε τις δύο πλευρές του απόδημου Ελληνισμού, τους απόδημους της Αμερικής και τους απόδημους της Αυστραλίας» επισήμανε ο Υφυπουργός, υπογραμμίζοντας τη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης να φέρει πιο κοντά τους απανταχού Έλληνες, προωθώντας σε αυτό το πλαίσιο τον νόμο που θα δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες της Διασποράς να ψηφίζουν από τον τόπο που διαμένουν. «Είναι μια υπόσχεση σε όλους αυτούς που δεν μας ξέχασαν ποτέ, δεν ξέχασαν την πατρίδα τους, δεν ξέχασαν από που ξεκίνησαν. Ένα εργαλείο που θα μας επιτρέψει να φέρουμε τους ομογενείς μας πιο κοντά στην πατρίδα μας, πιο κοντά στα νησιά μας», κατέληξε ο κ. Βαληνάκης.

O κ. Βαληνάκης αναχώρησε σήμερα το πρωί από το νησί των σφουγγαράδων με προορισμό τη Λέρο, όπου είχε συνάντηση με τοπικούς φορείς και στενούς του φίλους. 


Πείτε κάτι εδώ...
Είστε επισκέπτης
Διαφορετικά σχολιάστε ως επισκέπτης με ψευδώνυμο
Φόρτωση σχολίου... Το σχόλιο θα ανανεωθεί μετά 00:00.

Γίνετε ο πρώτος επισκέπτης που θα σχολιάσει.

Βρείτε μας στο Facebook