back to top
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου από το Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΊδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Παντοπωλείου από το Δήμο Λέρου

Δελτίο τύπου εξέδωσε ο δήμος Λέρου για την ίδρυση και λειτουργία δημοτικού κοινωνικού παντοπωλείου, στο οποίο αναφέρονται τα εξής:

“Φτώχεια, ανεργία και οικονομική εξαθλίωση δοκιμάζουν τις αντοχές της Ελληνικής κοινωνίας. Ολοένα και περισσότεροι συνάνθρωποι μας στερούνται βασικά αγαθά διαβίωσης, αισθάνονται μόνοι και αβοήθητοι, καταρρακώνονται ηθικά και κοινωνικά χάνουν την αξιοπρέπεια και την ελπίδα τους.

Ο Δήμος Λέρου έχοντας επίγνωση της δραματικής κατάστασης πολλών συμπατριωτών μας που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας αποφάσισε να δημιουργήσει Κοινωνικό Παντοπωλείο για να στηρίξει έμπρακτα άπορους δημότες που δοκιμάζονται σκληρά από την οικονομική κρίση.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο με την δωρεάν παροχή τροφίμων, ειδών ένδυσης, και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης σε άπορους δημότες δεν συνιστά φιλανθρωπία ούτε υποκατάστατο της απουσίας του Κοινωνικού Κράτους Πρόνοιας. Είναι πράξη ευθύνης και αλληλεγγύης με στόχο την διατήρηση της Κοινωνικής Συνοχής.

Τρόφιμα, ρουχισμός και αλλά απαραίτητα είδη διαβίωσης για τους άπορους δημότες θα προέρχονται από χορηγίες και δωρεές, καθώς και από προμήθειες που θα διενεργεί ο Δήμος Λέρου. Παρακαλώ όλους τους Λεριούς και τις Λεριές, τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα του νησιού μας, σωματεία, συλλόγους, σχολεία εθελοντές να προσφέρουν τρόφιμα, ειδή καθαριότητας, ειδή ένδυσης και ότι άλλο απαραίτητο προϊόν κρίνει ο καθένας για την καθημερινή διαβίωση των απόρων πολιτών μας.

Το Δημοτικό Παντοπωλείο είναι υπόθεση όλων μας. Να προσφέρει ο καθένας μας όπως μπορεί ανάλογα με τις δυνατότητες του για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Για τις προσφορές σας και για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε καθημερινά με την Κοινωνική Λειτουργό του Δήμου Ευαγγέλου Βασιλική στο τηλέφωνο: 22470-23130″.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ