back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας!

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΗ Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ν. Αιγαίου επικοινώνησε με την ιστοσελίδα μας!

Με την ιστοσελίδα μας επικοινώνησε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου Αστυνόμος Β΄ κ. Πέτρος Βασιλάκης.

Ειδικότερα, ο κ. Βασιλάκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αρχισυντάκτη του LEROS NEWS κ. Άκη Γρεκό, στο γενικότερο πλαίσιο της ενιαίας και ομογενοποιημένης επικοινωνιακής πολιτικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Ο κ. Βασιλάκης ανέφερε μεταξύ άλλων στην Τ/Φ επικοινωνία μαζί μας, ότι τα γραφεία τύπου (ΓΕΔ) αποτελούν πλέον το θεσμικό φορέα ενημέρωσης των δημοσιογράφων και ΜΜΕ σε τοπικά θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος και λειτουργούν πλέον 14 συνολικά σε όλη την επικράτεια, με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

“…Ένα από αυτά είναι και το Γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ν. Αιγαίου που ξεκίνησε τη λειτουργία του, τον Ιούλιο του 2011″. 

Όπως τόνισε ο κ. Βασιλάκης, “βρισκόμαστε πλέον στη φάση ολοκλήρωσης του Γραφείου και της περαιτέρω στελέχωσης του, ενώ με ενέργειες του Κεντρικού Γραφείου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας πρόκειται να εξοπλιστεί με νέες τεχνολογίες επικοινωνίας και πληροφορικής στον τομέα της ενημέρωσης”. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Βασιλάκης είπε ότι, “μέσα σε λίγους μήνες, από την έναρξη λειτουργίας του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Νοτίου Αιγαίου:

  • Έχει εξασφαλιστεί κατάλληλος χώρος ενημέρωσης για τους δημοσιογράφους,
  • Έχει επιτευχθεί η έγκυρη, υπεύθυνη και ισότιμη (όσον αφορά στα μέσα) ενημέρωση, σε καθημερινή βάση,
  • Υπάρχει συγκεκριμένος αξιωματικός της Αστυνομίας στον όποιον μπορούν να απευθύνονται οι δημοσιογράφοι για πληροφόρηση σχετικά με την δράση της Αστυνομίας σε όλη την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
  • Το Γραφείο διαθέτει πλέον τον βασικό τεχνολογικό εξοπλισμό που απαιτείται για την αποστολή του και μάλιστα παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία γίνονται ενέργειες για την προμήθεια σύγχρονων συστημάτων ενημέρωσης με αποστολή γραπτών μηνυμάτων (sms), αλλά και καταγραφής της επικαιρότητας σε πραγματικό χρόνο,
  • Έχουν εκδοθεί εκατοντάδες δελτία τύπου που αφορούν την δράση της Αστυνομίας απέναντι στην εγκληματικότητα και την ενημέρωση των πολιτών με χρήσιμες συμβουλές για την ασφάλεια τους”.

Τέλος, ενδελεχής ενημέρωση υπήρξε και για τα αστυνομικά θέματα τοπικού ενδιαφέροντος και ειδικότερα για τις μεμονωμένες κλοπές και διαρρήξεις που λαμβάνουν χώρα στη Λέρο.

…Το έργο της Αστυνομίας είναι η σύλληψη των δραστών και η παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Εκεί σταματάει το αστυνομικό έργο και ξεκινούν η ποινικές διαδικασίες”, τόνισε ο κ. Βασιλάκης.

 

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ