back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευχαριστήρια επιστολή Δημάρχων στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕυχαριστήρια επιστολή Δημάρχων στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Η αυτοδιοικητική περίοδος που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί από πολλούς, και όχι άδικα, ως η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών, με κύρια χαρακτηριστικά της την έλλειψη πόρων, την υποστελέχωση των υπηρεσιών, την πολυπλοκότητα των γραφειοκρατικών διαδικασιών σε συνδυασμό με τις συχνές αλλαγές του θεσμικού πλαισίου, τα οποία στην πλειοψηφία των περιπτώσεων δημιουργούν συνθήκες αδιεξόδου ως προς την επίλυση πολύ βασικών καθημερινών προβλημάτων που καθορίζουν στο μέγιστο βαθμό την ποιότητα ζωής των δημοτών μας.

Οι μικροί νησιωτικοί δήμοι έχουν βιώσει με τον πιο βίαιο τρόπο τις συνέπειες αυτής της κατάστασης  και οι δήμαρχοι έχουν αποκτήσει το προσωνύμιο «διαδρομιστές» στα διάφορα υπουργεία προκειμένου να βρουν λύσεις στα προβλήματα αυτά.

Σ΄ αυτή λοιπόν τη δύσκολη περίοδο αισθανόμαστε την ειλικρινή, και πάνω απ όλα χωρίς καμία απολύτως σκοπιμότητα, ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας τον περιφερειάρχη μας Γιώργο Χατζημάρκο, το περιφερειακό συμβούλιο αλλά και τις υπηρεσίες της ΠΝΑΙ για την καθοριστική συμβολή τους στην ίδια τη λειτουργία των δήμων μας καθώς και για την οικονομική, διοικητική αλλά και ηθική στήριξη που μας έχουν προσφέρει απλόχερα όλα αυτά τα χρόνια, υπερβαίνοντας τη σχέση συναλληλίας που ορίζει ο νόμος και ουσιαστικά περνώντας σε ένα άλλο επίπεδο, εντελώς ανθρώπινο, αυτό της κατανόησης, της ανάληψης της καθολικής ευθύνης, της  κάλυψης των αναγκών μας και της εξάντλησης κάθε δυνατού τρόπου και μέσου για την επίλυση των θεμάτων μας.

Θα λέγαμε με βεβαιότητα ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η πρότυπη σχέση μεταξύ Α΄ και Β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης, έχοντας δεκάδες παραδείγματα που το αποδεικνύουν καθημερινά. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να παραδεχθούμε ότι η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου έχει «υιοθετήσει», στην κυριολεξία, τα προβλήματα μας και δεν παραμένει απλώς αρωγός.

Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι και στο μέλλον θα συνεχίσουμε με τον ίδιο αποτελεσματικό τρόπο την άψογη συνεργασία, στο μέτρο του εφικτού, με απόλυτη προσήλωση στο κοινό μας στόχο που δεν είναι άλλος από την ανιδιοτελή και αδιάλειπτη  προσφορά μας επ’ ωφελεία των κοινωνιών που έχουμε την τιμή να υπηρετούμε από τις θέσεις που μας εμπιστεύθηκαν.

Με εκτίμηση

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΤΟΡΟΣ 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΙΨΩΝ 

ΦΩΤΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΤΗΛΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΜΑ-ΑΛΕΙΦΕΡΗ 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΑΛΚΗΣ

ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΤΡΟΣ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ