back to top
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Εθελοντική πυροπροστασία στο Δήμο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕθελοντική πυροπροστασία στο Δήμο Λέρου

Σύσκεψη στο γραφείο Δημάρχου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, με σκοπό τη λήψη εκτάκτων μέτρων, τον σχεδιασμό και το συντονισμό δράσεων πυροπροστασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων του νησιού μας, για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο δήμαρχος Λέρου κ. Κόλιας, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βογιατζής, ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος κ. Παναγιωτόπουλος, στελέχη της ΥΝΤΕΛ και ο Διοικητής της κ. Ανδρέου, ο διοικητής 588 ΤΕ κ. Γκούνης, ο Λιμενάρχης κ. Μπιλλήρης, ο Διοικητής του Κ. Θ. Λ. κ. Καρανικόλας, ο προϊστάμενος της ΔΕΗ κ. Χλωρός, ο υπεύθυνος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Λεούσης, ο υπεύθυνος Τομέα Ύδρευσης και Αποχέτευσης κ. Φιλιππίδης.

Στη συνεδρίαση αυτή ελήφθησαν σοβαρές αποφάσεις, με κυριότερη τη δημιουργία Πυροσβεστικού Σταθμού Β τάξης, ο οποίος θα στεγαστεί σε κτίριο του Δήμου και θα επανδρωθεί από εθελοντές.

Ο χώρος θα διαμορφωθεί ανάλογα, ώστε οι εθελοντές να μπορούν να κοιμούνται εκεί και να είναι σε επιφυλακή όλο το εικοσιτετράωρο. Αρχικά θα γίνει καταγραφή του υπάρχοντος εξοπλισμού του Δήμου μας, καθώς επίσης και των ενδιαφερομένων εθελοντών.

Οι διαδικασίες θα γίνουν με γοργούς ρυθμούς, προκειμένου να υπάρχει ετοιμότητα κι επιφυλακή σε περιόδους υψηλής επικινδυνότητας.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συμφώνησαν στην οργάνωση γυμνασίων, που θα ενισχύσουν την επικοινωνία και τη συνεργασία ανάμεσα στους εμπλεκομένους. Επίσης, θα δημιουργηθεί ραδιοφωνικό ενημερωτικό σποτ, το οποίο θα έχει προληπτικό χαρακτήρα. 

Τα πρακτικά της συνεδρίασης θα αποσταλούν στο Πυροσβεστικό Σώμα, για ενημέρωση και παροχή κατευθυντήριων οδηγιών για τη δημιουργία του Σταθμού. 

Εθελοντική πυροπροστασία

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ