back to top
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Έρευνα και στους Λειψούς για κομπίνα με επιδοτήσεις

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈρευνα και στους Λειψούς για κομπίνα με επιδοτήσεις

Τεράστια απάτη ύψους 220 εκατ. ευρώ, συνοδευόμενη από εγκληματικές επιθέσεις, παράνομες παρακολουθήσεις και άλλες παράνομες ενέργειες ερευνούν με κάθε μυστικότητα τους τελευταίους μήνες η ΕΛ.ΑΣ., η ΕΥΠ, το ΣΔΟΕ, οι δικαστικές αρχές αλλά και η ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης OLAF. 

Αντικείμενο της έρευνας είναι η παράνομη είσπραξη κοινοτικών κονδυλίων από ομάδες ιδιωτών, έχοντας πιθανώς συνεργασία με κρατικούς υπαλλήλους, για προγράμματα που σχετίζονται με την Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ). 

Την υπόθεση αποκάλυψε ο δημοσιογράφος κ. Β. Λαμπρόπουλος στο “Βήμα της Κυριακής”, που στο ρεπορτάζ του αναφέρεται και σε δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν στους Λειψούς. 

Όπως τονίζεται στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε στο «Βήμα» ότι «πραγματοποιούμε δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα – στην Πάτρα, στη Χαλκιδική, στους Λειψούς και αλλού – για να διαπιστώσουμε τα μεγέθη της απάτης. 

Γίνεται ταυτόχρονη έρευνα από δύο υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, από τις δικαστικές αρχές, ενώ ενημερώνεται κλιμάκιο της OLAF που έρχεται κυρίως γι’ αυτόν τον λόγο στην Ελλάδα. Εξετάζουμε τις τυχόν διασυνδέσεις των ίδιων των προσώπων που έπαιρναν τα κονδύλια με υπαλλήλους της ΚτΠ. Εχουμε ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ψάχνουμε και άλλες πτυχές παράτυπων ενεργειών από στελέχη του εν λόγω φορέα». 

Σύμφωνα με σειρά εγγράφων και μαρτυριών που αποκαλύπτει «Το Βήμα» οι υπεύθυνοι της ΚτΠ έχουν ενημερώσει από το προηγούμενο καλοκαίρι το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και τις αρμόδιες ελεγκτικές και δικαστικές αρχές ότι έχουν εντοπίσει σειρά παράνομων συναλλαγών. 

Συμπληρώνουν μάλιστα ότι «ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου» καθώς έχει μαχαιρωθεί έξω από τα γραφεία της εταιρείας ένα διευθυντικό στέλεχος της ΚτΠ, έχουν δεχθεί επιθέσεις και άλλοι υπάλληλοι, ενώ έχουν εντοπισθεί «πομποί παρακολούθησης οχημάτων» στο αυτοκίνητο του διευθυντή της ΚτΠ κ. Αντ. Ιωαννίδη. 

Οι υπεύθυνοι των αρμοδίων υπηρεσιών μιλούν για «τεράστιας σημασίας υπόθεση, την οποία παρακολουθεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση, και ήδη έχουν κινηθεί οι διαδικασίες ανοίγματος λογαριασμών δεκάδων ατόμων».

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΟΔΙΑΚΗ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ