back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Επιστολή πρότασεων Ιωάννη Σοροκάκη ως προς την ανάπτυξη της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή πρότασεων Ιωάννη Σοροκάκη ως προς την ανάπτυξη της Λέρου

Επιστολή της Δημοτικής  παράταξης  :<<ΛΕΡΟΣ – ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ ΑΝΗΚΕΙ >>

Λέρος  10-12-2020

Προς :1.Υπουργό Ανάπτυξης κ.Άδωνι Γεωργιάδη

  1. Αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ.Γιάννη Τσακίρη
  2. Γενικό γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Κ.Δημήτρη Σκάλκο
  3. Υφυπουργό Τουρισμού κ. Μάνο Κόνσολα
  4. Εμμανουήλ Μουσελή, Έπαρχο Καλύμνου

 

ΚΟΙΝ :1. Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

  1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ –ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΥΜΝΟΥ – -ΜΜΕ

Αξιότιμοι κύριοι η νέα προγραμματική περίοδος ΕΣΠΑ 2021-2027 βρίσκεται στην τελική ευθεία για την ενεργοποίησή της και θα αποτελέσει μοχλό για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη, βρισκόμενοι εν μέσω ασφυκτικής πίεσης και κατάρρευσης  του βιοτικού επιπέδου των πολιτών και λόγω της πανδημίας και η προσπάθεια  που καταβάλλετε  ευχόμαστε να ευοδωθεί με επιτυχία.

Εμείς ως ανεξάρτητη και αμερόληπτη δημοτική παράταξη στα δημοτικά δρώμενα της Λέρου, χαιρετίζουμε κάθε δημιουργική  σας προσπάθεια για το καλό του Έθνους.

Η  Λέρος όπως γνωρίζετε, πέρασε μια δύσκολη περίοδο και προ πανδημίας από το 2014 αλλά και εντεύθεν όταν υποδέχθηκε αφίξεις άνω των 60000 προσφύγων και μεταναστών. Ένα υψίστου κάλλους νησί  που  τα τελευταία  70 χρόνια μετατράπηκε σε αποθήκη ψυχών (πολιτικοί κρατούμενοι, ψυχικά ασθενείς και  από το 2016 HOT SPOT με άνω των 2000 ατόμων ) δείχνοντας σε κάθε περίοδο ανθρώπινο πρόσωπο και μεγαλείο ψυχής.

Τώρα πάλι  προ μηνός  άρχισε να κατασκευάζεται  ενάντια στην βούληση της τοπικής κοινωνίας  και του συνδυασμού μας ,νέο κλειστό κέντρο (HOT SPOT) δυναμικότητας άνω των 1800 ατόμων, με ότι αρνητική εικόνα  αυτό συνεπάγεται  για την τουριστική προβολή του νησιού. Για τους ανωτέρω λόγους ζητάμε  για την οικονομική ανάκαμψη της περιοχής:

1.Την κατά προτεραιότητα για την  Ν .Λέρο ,  χρηματοδότηση κατά 55% (από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027) μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 δράσεων σχετικές με την κατασκευή:

  • Τουριστικών επιπλωμένων δωματίων και  διαμερισμάτων
  • Ταξιδιωτικών  Γραφείων
  • Εταιρείες Ενοικίασης Οχημάτων
  • Εταιρείες Ενοικίασης Σκαφών
  • Εστιατόρια/Ψητοπωλεία
  • Καφε-Μπαρ / Καφετέριες
  • Παραδοσιακά Καφενεία
  • Αξιοποίηση ελκυστικότητας και συγκριτικών πλεονεκτημάτων του θαλάσσιου χώρου. Ενίσχυση και προώθηση υφιστάμενων θαλάσσιων τουριστικών δραστηριοτήτων(παράκτιες θαλάσσιες δραστηριότητες, υποβρύχιος τουρισμός, yachting, θαλάσσιος αθλητικός τουρισμός κ.α).

 

2.Την επαναξιολόγηση της υπάρχουσας  μελέτης(προέγκριση χωροθέτησης της ΥΠΑ )από το 1999 κατασκευής αεροδρομίου στη θέση <<Μάρκελλος Ν.Λέρου >>  ουσιαστικά  την μετεγκατάσταση του υπάρχοντος αεροδρομίου σε νέα καλύτερη θέση,  εξεταζόμενης της προοπτικής  λειτουργίας  του με αυξημένο μήκος διαδρόμου, ως διεθνούς αεροδρομίου εξυπηρετώντας τους Λειψούς, Πάτμο και Αγαθονήσι  αλλά και για Εθνικούς λόγους .

Κατανοούμε το δύσκολο έργο σας και ευχόμαστε ολόψυχα καλή επιτυχία. Προσδοκία όλων μας, η αυγή μιας νέας εποχής να ανατείλει με την νίκη κατά της πανδημίας και την έξοδο απο την υγειονομική περιπέτεια που διανύουμε.

 Δικαιούμαστε  διαφορετική αντιμετώπιση και προσοχή από την Πολιτεία

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων .

 

Μετά τιμής,

 

  •  Ιωάννης Σοροκάκης 

Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης

“Λέρος-Το Μέλλον Σου Ανήκει”

  •  Δημήτριος Διαμαντάρας

Δημοτικός Σύμβουλος

  •  Γεωργία Καρπαθάκη

Δημοτική Σύμβουλος

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ