back to top
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Επιστολή Δημάρχου Λέρου στο νέο Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Κ.Θ.Λ.

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή Δημάρχου Λέρου στο νέο Υπουργό Υγείας για τα προβλήματα του Κ.Θ.Λ.

Την αγανάκτηση και την ανησυχία του εξέφρασε ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας στο νέο Υπουργό Υγείας για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Λέρου με την έλλειψη χειρουργού.

Αναλυτκότερα, στην επιστολή αυτή ο κ. Κόλιας αναφέρει τα εξής:


Προς: Υπουργείο Υγείας

Υπόψη κου Υπουργού Α. Γεωργιάδη

ΘΕΜΑ: ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΙΑΤΡΩΝ


Κύριε Υπουργέ,

Κατ’ αρχήν σας συγχαίρω για την ανάληψη των καθηκόντων σας και σας εύχομαι καλό κι εποικοδομητικό έργο σε ένα νευραλγικό Υπουργείο, όπως είναι αυτό της Υγείας, με χρόνια προβλήματα αλλά και γενικότερα σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας, όπου προσπαθεί να βρεθεί ξανά στην κορυφή όπως της αξίζει.

Με την επιστολή μου αυτή θέλω να σας ενημερώσω εκφράζοντας την αγανάκτηση και την ανησυχία μου για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο της Λέρου με την έλλειψη χειρουργού. Το νοσοκομείο της Λέρου εξυπηρετεί τα γειτονικά νησιά της Πάτμου, των Λειψών, του Αγαθονησιού, των Αρκιών και άλλων μικρότερων, που ανέρχονται σε 13.000 μόνιμους κατοίκους και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός αυτός υπερδιπλασιάζεται. Η υγεία, σαν κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να είναι προσιτή και ισόνομη για όλους και ιδιαίτερα για εμάς τους νησιώτες. Καθημερινά δυστυχώς γινόμαστε αποδέκτες διακομιδών με ταχύπλοο ή αερομεταφορά με κόστος που θα κάλυπτε κάλλιστα την παραμονή μόνιμων ιατρών στο νοσοκομείο μας όλο το χρόνο. Σας κάνω γνωστό, ότι υπάρχει αίτηση του χειρουργού, που κάλυπτε τη θέση στο νοσοκομείο μέχρι πρότινος,  για μόνιμη τοποθέτηση του, η οποία όμως δε γίνεται αποδεκτή. Επίσης, η θέση του παιδίατρου, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες, είναι μονήρης, όπως και αυτή του γυναικολόγου. Πρόβλημα, επίσης, υπάρχει και με την έλλειψη αγροτικών ιατρών.

Αναγνωρίζοντας την αποφασιστικότητα, την πολιτική συνέπεια αλλά και την ευαισθησία σας στα ακριτικά νησιά μας, σας παρακαλώ για την άμεση κι επιβεβλημένη παρέμβαση σας ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα γεγονότα που ως εκ θαύματος δεν έχουν συμβεί μέχρι στιγμής.

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ