back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΚΘΛ στον Διοικητή του ΚΘΛ για τις πρόσθετες αμοιβές προσωπικού

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΚΘΛ στον Διοικητή του ΚΘΛ για τις πρόσθετες αμοιβές προσωπικού

Καυστική επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλε τη Δευτέρα 19/9/2011, το σωματείο εργαζομένων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου στον Διοικητή του ΚΘΛ όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται στις πρόσθετες αμοιβές προσωπικού που αφορούν εγκεκριμένες πιστώσεις συνολικού ύψους 424.971,00€, ποσό το οποίο εγκρίθηκε με σχετική απόφαση του Υπουργείου Υγείας. Ειδικότερα στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

“Κύριε Διοικητά, οι εργαζόμενοι του Κ.Θ.Λ.-Κ.Υ.Λέρου εκτός από τη διαρκή επίθεση που δέχονται, με προφανή στόχο την ηθική και οικονομική τους εξόντωση από μια ανάλγητη κυβέρνηση και από το λαλίστατο αμετροεπή πολιτικό σας προϊστάμενο, έχει να αντιμετωπίσει και τον αναποτελεσματικό τρόπο διοίκησης σας, που διακατέχεται από φοβικά σύνδρομα και παντελή έλλειψη στοιχειώδους προσπάθειας για λήψη αποφάσεων, οι οποίες θα διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Κρατικού Θεραπευτηρίου.

Σας έχουμε ενημερώσει, γραπτώς και προφορικώς κατ΄ επανάληψη από τριμήνου, ότι η υπηρεσία, κατ΄ εφαρμογή του άρθρου 66 παρ. 34 του Ν. 3984/11, πρέπει να κινήσει τις σχετικές διαδικασίες αναμόρφωσης του Προϋπολογισμού, ώστε να ενταχθούν οι εγκεκριμένες πιστώσεις των πρόσθετων αμοιβών, ήτοι το ποσό των 424.971,00€ το οποίο εγκρίθηκε με την ΔΥ5Α/οικ. 96083/29-8-2011 απόφαση του Υπουργείου Υγείας.

Για το λόγο, ότι δεν προβήκατε στις απαραίτητες ενέργειες, δεν έχουν ενταλματοποιηθεί  οι πληρωμές των πρόσθετων αμοιβών και οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι από το μήνα Απρίλιο του 2011.

Κύριε Διοικητά, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε άλλο δρόμο, ως στοιχειώδη υποχρέωση απέναντι στην αξιοπρέπεια και στην επιβίωση μας, από το δρόμο της αντίδρασης και της αντίστασης που θα εκφραστεί με κινητοποιήσεις εντός των προσεχών ημερών”.

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

             ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ             ΓΚΟΥΤΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ