back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επιστολή Δημάρχου Λέρου στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπιστολή Δημάρχου Λέρου στον Πρωθυπουργό για την κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά απέστειλε ο Δήμαρχος Λέρου για το σημαντικό θέμα της κατάργησης της ΕΠΑΣ βοηθών Νοσηλευτών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή αυτή ο κ. Κόλιας αναφέρει τα ακόλουθα:

“Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, Μετά περίσσιας λύπης βλέπουμε πως οι αλλεπάλληλες προσπάθειες να ακουστούν οι φωνές μας πέφτουν στο κενό, παρά το ότι λόγω της νησιωτικότητας μας έπρεπε να είμαστε σε πλεονεκτικότερη θέση.

Προ ολίγου είδαμε στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων το άρθρο 60 που αφορά στην κατάργηση των Επαγγελματικών Σχολών. Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, καταργούνται όλες οι Επαγγελματικές Σχολές του τμήματος Υγείας και Πρόνοιας που τελούν υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας και ιδρύονται αντ αυτών δημόσια ΙΕΚ αντιστοίχου περιεχομένου MONO στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα.

Η αρμοδιότητα της οργάνωσης και λειτουργίας τους ανήκει στα ανωτέρω Νοσηλευτικά Ιδρύματα και η αρμοδιότητα διαμόρφωσης και εποπτείας του εκπαιδευτικού πλαισίου ανήκει στη Γενική Γραμματεία δια βίου μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Εδώ και ένα χρόνο σας στέλνουμε συνεχώς αιτήματα για τη διατήρηση της Επαγγελματικής Σχολής Λέρου του Υπουργείου Υγείας για την επανίδρυση του σε ΙΕΚ.

Επανερχόμαστε με αυτό το έγγραφο για να σας εκφράσουμε την πραγματική μας αγανάκτηση για την κατάργηση της σχολής μας, αφού η αδικία είναι κατάφορη δεδομένου ότι η εν λόγω σχολή δεν επιβαρύνει σε καμία περίπτωση τον κρατικό προϋπολογισμό, άρα δεν υπάρχει και λόγος κατάργησης της!

Ο τρόπος με τον οποίο κατακρεουργείτε για άλλη μια φορά τα όνειρα και τις ελπίδες των νέων μας, είναι λυπηρός. Η σχολή στεγάζεται σε κτίριο του Νοσοκομείου και αποτελείται από τρεις μόνιμες εκπαιδεύτριες οι οποίες διαθέτουν άρτια εκπαιδευτική κατάρτιση και οι οποίες θα επιστρέψουν στην υπηρεσία τους με την κατάργηση της Σχολής, όπως προβλέπει το σχετικό άρθρο. Ποιος ο λόγος λοιπόν για να γίνει η κατάργηση της Σχολής αυτής; Το μόνο που πετυχαίνετε είναι να οδηγήσετε στη θλίψη εκατοντάδες παιδιά που θέλουν να ασχοληθούν με τον τομέα της υγείας, όχι μόνο από το νησί της Λέρου, αλλά και από όλο το σύμπλεγμα της βορείου Δωδεκανήσου, αφού ήταν η μοναδική σχολή σε ολόκληρη την περιοχή.

Η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας δεν έχει αφήσει και πολλές επιλογές στα παιδιά μας. Με αυτό τον τρόπο δεν τα διώχνετε μόνο από το νησί, αλλά και από τη χώρα αφού πολλοί είναι αυτοί που μεταναστεύουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο αύριο.

Ελλάδα κύριε Πρωθυπουργέ, δεν είναι μόνο η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, είμαστε κι εμείς!

Σας παρακαλούμε ξανά να επιληφθείτε προσωπικά επί του θέματος, αποκαθιστώντας την κατάφορη αδικία εις βάρος όλων εμάς των ακριτών, μεριμνώντας για τη διατήρηση της Επαγγελματικής Σχολής Λέρου και την επανίδρυση της με μορφή ΙΕΚ”.


Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Λέρου

Κόλιας Μιχαήλ

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ