back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη του Μάνου Κόνσολα στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπίσκεψη του Μάνου Κόνσολα στη Λέρο

Συνάντηση με το δήμαρχο Λέρου είχε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μ. Κόνσολας με σκοπό την ενημέρωση του για τα προβλήματα του νησιού μας. Παρόντες ήταν επίσης ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Βογιατζής Γ. καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαυρουδής Ι, Μουντάκης Δ. και Τσακυριός Α.

Ο δήμαρχος Λέρου έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα υγείας τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για στελέχωση του νοσοκομείου μας από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, προμήθεια ιατρικών μηχανημάτων αλλά και τη λειτουργία ελικοδρομίου που θα βοηθήσει στη διακομιδή των ασθενών τόσο από τη Λέρο όσο και από τα γύρω νησιά. 

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην εκπαίδευση και επαγγελματική αποκατάσταση που φαίνεται να βαραίνει τη νεολαία μας. Επεσήμανε την αναγκαιότητα στελέχωσης των σχολείων με εκπαιδευτικούς αλλά και τη δημιουργία ΙΕΚ, με αφορμή την κατάργηση του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας του ΕΠΑΛ αλλά και την εύρυθμη λειτουργία της ΕΠΑΣ Β νοσηλευτών που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Κ. Θ. Λ. Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η ανάγκη παραχώρησης των ακινήτων του ΚΘΛ στο Δήμο μας, η ίδρυση Λιμενικού Ταμείου σε συνεργασία με το Δήμο Λειψών και το Δήμο Αγαθονησίου καθώς και η προώθηση καταδυτικού πάρκου στο χώρο ναυαγίου του ΑΤ Βασίλισσα Όλγα.

Από τη δική του πλευρά ο κ. Κόνσολας δεσμεύτηκε πως θα στηρίζει κάθε συλλογική προσπάθεια που γίνεται στο νησί μας, ενώ έμφαση έδωσε στον καταδυτικό τουρισμό καθώς το Υπουργείο Περιβάλλοντος φαίνεται να προχωρά στη χωροθέτηση καταδυτικών πάρκων σε όλη τη χώρα. Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαρίστησε τον βουλευτή για την αμέριστη στήριξη του όλο αυτό το διάστημα, αφού έδινε το παρόν όποτε κι αν του ζητήθηκε προασπιζόμενος το καλό της Δωδεκανήσου, παραμερίζοντας τυχόν κομματικές αντιπαραθέσεις και σκοπιμότητες.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ