back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επίσκεψη Πατριαρχικής Εξαρχίας στη Λέρο – Ετέθη το φλέγον ζήτημα της παραχώρησης έκτασης για το Ελικοδρόμιο στο Παρθένι

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπίσκεψη Πατριαρχικής Εξαρχίας στη Λέρο - Ετέθη το φλέγον ζήτημα της παραχώρησης έκτασης για το Ελικοδρόμιο στο Παρθένι

Τη Λέρο επισκέφθηκε την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου, η Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αποτελουμένη από τους Σεβ. Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολο και Κώου κ. Ναθαναήλ, συνοδευόμενη από αδελφούς της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Πάτμου, για διάφορα θέματα σχετικά με την εν λόγω Ιερά Μονή.

Στο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας αφίχθησαν νωρίς το πρωί με το πλοίο «Πάτμος Στάρ», όπου τους υποδέχθηκαν ο Μητροπολίτης κ. Παϊσιος, μαζί με ιερείς του νησιού, και ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας. Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης επίσκεψης, τόσο η Εξαρχία, όσο και οι Δήμαρχοι των γύρω νησιών (Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου και Λέρου που βρέθηκαν στη Λέρο για την συνεδρίαση του Λιμενικού Ταμείου), επισκέφθηκαν τα Μητροπολιτικά γραφεία, όπου τους υποδέχθηκε και τους φιλοξένησε ο Μητροπολίτης μας κ.Παΐσιος.

Κατά την συνάντηση αυτή ετέθη υπόψιν της Εξαρχίας το φλέγον ζήτημα της παραχώρησης εκτάσεως που ανήκει στην Ιερά Μονή Πάτμου, με σκοπό την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων του ελικοδρομίου στο Παρθένι της Λέρου, ώστε να σταθμεύει εκεί σε μόνιμη βάση ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης για την άμεση αεροδιακομιδή ασθενών των ακριτικών νησιών Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, κ.α.

Επίσκεψη Πατριαρχικής Εξαρχίας στη Λέρο

Κατά την παραμονή τους, τα μέλη της Εξαρχίας, επισκέφθηκαν και ενημερώθηκαν επίσης για υποθέσεις που αφορούν τα μετόχια της Ι.Μονής Πάτμου στο νησί μας.

Τα μέλη της Εξαρχίας ανεχώρησαν από τη Λέρο για Πάτμο, το μεσημέρι με το πλοίο «Πάτμος Στάρ».


Επιμέλεια-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης,, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ