back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επαφές του Δημάρχου Λέρου στην Αθήνα για την επίλυση προβλημάτων

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕπαφές του Δημάρχου Λέρου στην Αθήνα για την επίλυση προβλημάτων

Στην Αθήνα βρίσκεται ο Δήμαρχος Λέρου, πραγματοποιώντας μια σειρά συναντήσεων σε διάφορα Υπουργεία, για την εξεύρεση λύσεων σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν το νησί μας.

Τις πρωινές ώρες, συνοδεία του βουλευτή κ. Γάκη, επισκέφτηκε τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Κουρουμπλή ενημερώνοντας τον για τα προβλήματα του νοσοκομείου μας. Συγκεκριμένα, ο κύριος Δήμαρχος αναφέρθηκε στην επιβεβλημένη ανάγκη συντήρησης των κτιριακών υποδομών, που λόγω της παλαιότητας τους θέτουν πλέον σε κίνδυνο τις ζωές των εργαζομένων και των νοσηλευόμενων, και τη στελέχωση του νοσοκομείου με ιατρούς όλων των ειδικοτήτων. Ιδιαίτερα, ζητήθηκε από τον Υπουργό η άμεση αντικατάσταση του γυναικολόγου και του αναισθησιολόγου για τις ημέρες που αυτοί θα απουσιάζουν, ώστε καμία εγκυμονούσα να μη χρειαστεί να φύγει από το νησί για να γεννήσει σε κάποιο άλλο νοσοκομείο. Ο κ. Κουρουμπλής, μετά από μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση δεσμεύτηκε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας και το νοσοκομείο δε θα μείνει ούτε μια ημέρα χωρίς γιατρούς, ενώ παράλληλα θα μεριμνήσει και για τη σταδιακή αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τονίζοντας τη δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας.   

Στη συνέχεια και πάλι μαζί με τον κ. Γάκη, συναντήθηκαν με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσακνάκη και τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αναγνωστάκη. Στόχος της συζήτησης ήταν η στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, η συντήρηση του κτιρίου του Α.Τ και η έναρξη λειτουργίας του διαβατηριακού ελέγχου. Τόσο ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, όσο και ο Γενικός Γραμματέας δεσμεύτηκαν πως το αργότερα σε μια εβδομάδα η πύλη εισόδου θα αρχίσει τη λειτουργία της και θα αναζητηθούν λύσεις και για τα υπόλοιπα προβλήματα. Τέλος, ο κ. Δήμαρχος επισκέφτηκε το Σώμα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος, Δόμησης, Ενέργειας και Μεταλλείων με θέμα την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ.

Οι συναντήσεις του κ. Κόλια θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες, για να ολοκληρωθούν το Σαββάτο στη συνεδρίαση της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με θέμα τη λήψη απόφασης συντονισμού κινητοποιήσεων για την ανατροπή της σχεδιαζόμενης κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.  

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τον κ. Γάκη για την αμέριστη συμπαράσταση του, αποδεικνύοντας κι εμπράκτως, για άλλη μια φορά, ότι είναι κοντά στα προβλήματα του νησιού μας.

{widget:social-share-button}

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ