back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Εορτασμός των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στο ομώνυμο εξωκλήσι της Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕορτασμός των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στο ομώνυμο εξωκλήσι της Λέρου

Με λαμπρότητα εορτάθηκε και φέτος η μνήμη των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, στο ομώνυμο γραφικό εξωκλήσι της Λέρου, στη βουνοκορφή του ομώνυμου λόφου (Άγιος Κυρκός) στην περιοχή της Καμάρας.

Την Κυριακή 14.7 ετελέσθη Αρχιερατικός Εσπερινός υπό του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ.κ. Παϊσίου, συμπαραστατουμένου υπό του εφημερίου της ενορίας π. Μαξίμου Λιβανού.

Κατά τον Εσπερινό παρέστησαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχαήλ Κόλλιας και πολλοί πιστοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο των εορταζώντων Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτης, τονίζοντας ότι ήταν υποδείγματα χριστιανικής σταθερότητος, ομολογίας, πίστεως και αθλήσεως, παρακινώντας και τις σημερινές μητέρες να οδηγούν τα παιδιά τους στον δρόμο που βάδισε και ο εορτάζων Άγιος.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμαρχο Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια για τις εργασίες καθαριότητος και βελτίωσης του δρόμου και των χώρων του Ναού, τον Εφημέριο π. Μάξιμο Λιβανό, το εκκλησιαστικό συμβούλιο, καθώς και όλους εκείνους που με κάθε υλική ή οικονομική βοήθεια συμβάλουν στην συντήρηση και ευπρέπεια του γραφικού αυτού εξωκκλησίου.

Μετά το πέρας του εσπερινού μοιράσθηκε άρτος, και με πρωτοβουλία του εφημερίου και των πιστών, ακολούθησε λέρικο πανηγύρι, μέχρι αργά το βράδι, με παραδοσιακούς οργανοπαίχτες, και πλούσιους ντόπιους μεζέδες (ψητά, τσίτσιρι, αγγουροντομάτα, ελιές, αναψυκτικά, κρασί, κλπ).

εξωκλήσι Λέρου

εξωκλήσι Λέρου

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ