back to top
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Εορτασμός της Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο νησάκι στη Λέρο [VIDEO]

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕορτασμός της Αγίας Κυριακής στο ομώνυμο νησάκι στη Λέρο

Με λαμπρότητα και φέτος εορτάσθηκε, στο ομώνυμο νησάκι, η μνήμη της Αγίας Κυριακής στη Λέρο, καθώς και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια του νησιού.

Το απόγευμα της παραμονής, Σάββατο 6 Ιουλίου, με το πλοιάριο «Μπαρμπαρόσα», ο Αρχιερατικός Επίτροπος πρωτ. Νικόδημος Φωκάς, συνοδευόμενος από τους ιερείς αρχιμ. Στέφανο Κατέ, ιεροκήρυκα της Ι.Μητροπόλεως, τον π. Δαμασκηνό Παλαπουγιούκ, τον π. Σάββα Μουζουράκη, τον π.Δημήτριο Μπίλλη τα μέλη της Επιτροπής Ανεγέρσεως του Ναϋδρίου, και πλήθος πιστών μετέβησαν στο νησάκι της Αγίας Κυριακής, όπου ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. 

Αν και τις προηγούμενες ημέρες η θάλασσα ήταν «αγριεμένη», με πολλά μποφόρ, την ημέρα του εορτασμού ήταν γαλήνια κι έτσι περισσότεροι από 300 προσκυνητές έσπευσαν να τιμήσουν την μνήμη της Αγίας, στο γραφικό νησάκι της Λέρου, απέναντι από τον όρμο του Παντελίου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός έγινε με την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και ο ευσεβής λαός είδε το ναΐδριο της Αγίας Κυριακής σχεδόν ολοκληρωμένο και το όνειρο των απανταχού Λερίων να πραγματοποιείται εις μνημόσυνον αιώνιον. Εφέτο μάλιστα τον Ναό εστόλιζε η τοποθέτηση του ξυλόγλυπτου τέμπλου, μεγάλη δωρεά του ομογενή μας και πρεσβευτή της Λέρου στην Αυστραλία κ. Γεωργίου Παυλή.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος π. Νικόδημος Φωκάς στην σύντομη ομιλία του συνεχάρη την Επιτροπή Ανεγέρσεως για το συνεχές ενδιαφέρον και την πραγματοποίηση των εργασιών ολοκλήρωσης του Ι.Ναού της Αγίας Κυριακής.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους τους επώνυμους και ανώνυμους δωρητές, για την υλική και ηθική συμπαράστασή τους. Ιδιαιτέρως απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στον κ. Γεώργιο Παυλή για την μεγάλη δωρεά της κατασκευής του ξυλόγλυπτου τέμπλου του Ι.Ναού, τον κ.Δημήτρη Καρανικόλα πρόεδρο του «Αγγελείου Ιδρύματος» για την συνεχή οικονομική στήριξη, την κα Καλλιόπη Γκαρκιούλου για την δωρεά του θρόνου και του ψαλτηρίου, την κα Μαρία Σπύρου για την δωρεά του παγκαρίου, και όλους τους τεχνίτες (οικοδόμους, ξυλουργούς, ηλεκτρολόγους, κλπ) που βοηθούν για την αποπεράτωση της εκκλησίας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ακολούθησε Ιερά Παράκληση, ενώ μέχρι αργά το βράδυ, γινόταν η επιστροφή και των τελευταίων προσκυνητών. Το πρωί της Κυριακής, 7 Ιουλίου, ο π. Νικόδημος Φωκάς ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό της Αγίας Κυριακής.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ