back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εορτασμός Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕορτασμός Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Χριστού στη Λέρο

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε στη Λέρο, η εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού.

Η ομώνυμη Ενορία στον Πλάτανο, στην οποία εφημέριος είναι ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λέρου πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π.Νικόδημος Φωκάς, εόρτασε πανηγυρικά με σημαιοστολισμούς και χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα εορτασμού, την παραμονή, Δευτέρα 5 Αυγούστου, ετελέσθη μέγας πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, με την συμμετοχή του ιερού κλήρου της νήσου, παρουσία του Δημάρχου Λέρου κ. Μιχ. Κόλλια, του αντιδημάρχου κ. Ι.Κωνσταντινίδη και πλήθους πιστών. Στις 9 το βράδι, μετά το πέρας του εσπερινού, ετελέσθη ο Παρακλητικός Κανών και η ευλόγησις της απαρχής της σταφυλής.

Την Τρίτη 6 Αυγούστου, το πρωί, ετελέσθη ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, και στις 7 το απόγευμα ετελέσθη ο Εσπερινός μεθέορτος και η Ακολουθία των Χαιρετισμών εις την Θείαν Μεταμόρφωσιν του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Τον θείο λόγο, τόσο κατά τον Εσπερινό, όσο και κατά την Θεία Λειτουργία, εκήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στέφανος Κατές.

Ο εορτασμός της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού εορτάσθηκε πανηγυρικά και σε πολλά παρεκκλήσια της Ιεράς Μητροπόλεως.


Κείμενο-Φωτογραφίες: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης, Γραμματεύς Ιεράς Μητροπόλεως

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ