back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Εντοπισμός και διάσωση 67 παράνομων μεταναστών από τις Λιμενικές Αρχές Λέρου – Πάτμου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕντοπισμός και διάσωση 67 παράνομων μεταναστών από τις Λιμενικές Αρχές Λέρου - Πάτμου

Συνολικά 67 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν την Παρασκευή 29 Αυγούστου από τις Λιμενικές Αρχές Λέρου και Πάτμου.

Συγκεκριμένα, στον εντοπισμό και τη διάσωση από τη θάλασσα τριάντα τριών (33) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 29ης Αυγούστου, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Λέρου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της ν. Φαρμακονησίου. 

Ειδικότερα, ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας, εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με ικανό αριθμό επιβαινόντων, οι οποίοι, στη θέα του ναυαγοσωστικού, κατέστρεψαν τη λέμβο και βρέθηκαν στη θάλασσα. Άμεσα το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή των ανωτέρω και μεταφορά τους στο Φαρμακονήσι, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Οι εν λόγω μετανάστες πρόκειται να μεταφερθούν στη Λέρο και εν συνεχεία στο Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Επίσης, τριάντα τέσσερις (34) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και διεσώθησαν, πρώτες πρωινές ώρες της 29 Αυγούστου, ανατολικά της ν. Αγαθονησίου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου. 

Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ενημερώθηκε από στρατιωτικό παρατηρητήριο της νήσου για ύπαρξη πνευστής λέμβου στην ανωτέρω περιοχή. Κατά την προσέγγιση στο Αγαθονήσι, οι ανωτέρω μετανάστες έσκισαν τη λέμβο, με αποτέλεσμα τη βύθισή της.

Οι εν λόγω μετανάστες περισυνελέγησαν άμεσα από το πλήρωμα του πλωτού και μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ