Στον εντοπισμό και τη διάσωση είκοσι τεσσάρων (24) παράνομων μεταναστών προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στη θαλάσσια περιοχή βορειανατολικά των ακτών της νήσου Φαρμακονησίου.
Συγκεκριμένα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Λέρου από τη Φρουρά Φαρμακονησίου για ύπαρξη πνευστής λέμβου με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στην θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου.
Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, όπου εντόπισε ανωτέρω πνευστή λέμβο με είκοσι τέσσερις (24) παράνομους μετανάστες, να παρουσιάζει έντονη εισροή υδάτων.
Οι ανωτέρω μετανάστες περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του ναυαγοσωστικού σκάφους και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Λέρου, όπου και συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου, ενώ η φουσκωτή λέμβος βυθίστηκε.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: "Ξηλώθηκε" και αποκαθίσταται ο "ηλεκτροφωτισμός χωρίς μελέτη" στο Παρθένι
Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
Λέρος: Ξεκινούν έλεγχοι και πιστοποιήσεις σε 19 παιδικές χαρές του νησιού
Κινητοποιήσεις υπέρ της Παλαιστίνης στα Δωδεκάνησα
Λέρος: Παραδοσιακό Πανηγύρι στον Δρυμώνα στις 16 Αυγούστου