Τις βραδινές ώρες της Παρασκευής (28-2-2025), ένα Περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (ΠΛΣ), εντόπισε ένα ταχύπλοο (Τ/Χ) σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές του Φαρμακονησίου.
Ο χειριστής του Τ/Χ σκάφους, δεν συμμορφώθηκε στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του ΠΛΣ, ενώ προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό να διαφύγει. Ακολούθησε καταδίωξη κατά την οποία το Τ/Χ σκάφος προσάραξε σε βραχώδη ακτή στις νοτιοανατολικές ακτές του ν. Φαρμακονησίου, αποβιβάζοντας τους αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Λίγο αργότερα εντοπίστηκαν από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (ΚΕΑ), είκοσι δύο αλλοδαποί (10 άνδρες, 2 γυναίκες και 10 ανήλικοι), οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το ΠΛΣ στο λιμάνι της Λέρου.
Τις πρωινές ώρες σήμερα, εντοπίστηκαν επιπλέον δύο αλλοδαποί (υπήκοοι Τουρκίας), ηλικίας 15 και 20 ετών, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους διασωθέντες, ως οι διακινητές και συνελήφθησαν για παράβαση των άρθρων 24-25 του Ν. 5038/23 «Διακίνηση», του άρθρου 83 του Ν. 3386/05 «Παράνομη είσοδος στη χώρα», σε συνδυασμό με το άρθρο 306 Π.Κ. «Έκθεση» και του άρθρου 169 του Π.Κ. «Απείθεια».
Από το Λιμεναρχείο Λέρου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος μεταφοράς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ
Λέρος: Ανακοίνωση - Πρόσκληση της Ένωσης Υπαλλήλων και της Ένωσης Ιατρών ΚΘΛ
Λογοδοσία Δημάρχου Λέρου: Από τις χρηματοδοτήσεις στα «γαλλικά» - Όλο το παρασκήνιο
Λέρος: "Ξηλώθηκε" και αποκαθίσταται ο "ηλεκτροφωτισμός χωρίς μελέτη" στο Παρθένι
Λέρος: Σε ποιους οικισμούς καταργείται ο ΕΝΦΙΑ μέσα στα επόμενα δύο χρόνια
Λέρος: Ξεκινούν έλεγχοι και πιστοποιήσεις σε 19 παιδικές χαρές του νησιού