back to top
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Έντονη σεισμική δραστηριότητα στη Λέρο – Τι λέει το Αστεροσκοπείο Αθηνών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈντονη σεισμική δραστηριότητα στη Λέρο - Τι λέει το Αστεροσκοπείο Αθηνών

Αναστάτωση προκλήθηκε σε πολλούς κατοίκους της Λέρου από τις δύο σεισμικές δονήσεις και τους μετασεισμούς που σημειώθηκαν σήμερα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις του Αστεροσκοπείου Αθηνών και την επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο πρώτος σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Richter, σημειώθηκε τις μεσημβρινές ώρες στις 29-11-2012 στις 13.28, προερχόμενος από απόσταση 290χλμ Ανατολικά της Αθήνας, με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο, 25χλμ Βόρεια – Βορειοδυτικά της Καλύμνου (Ανατολικά – Βορειοανατολικά της Λέρου) και εστιακό βάθος 10χλμ.

Η δεύτερη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 14.00 και ήταν μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Richter, οπότε δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Ακολούθησαν μετασεισμικές δονήσεις μικρότερης έντασης.

Στο μεταξύ, θα πρέπει να γνωρίζουν οι αναγνώστες μας που παρακολουθούν σε διάφορες ιστοσελίδες τη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής, ότι πάντοτε, τις πρώτες ώρες, γίνονται ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ από τα γεωδυναμικά ινστιτούτα για το επίκεντρο και ένταση των σεισμών. Αυτές οι εκτιμήσεις έχουν αποκλίσεις μεταξύ τους. Πρόκειται για λύσεις προερχόμενες από αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου και ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν γίνει πάνω από 150 σεισμικές δονήσεις στα Δωδεκάνησα.

lerosnews.gr 

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ