back to top
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

Αρνητικά σχόλια και αντιδράσεις στη μεγαλύτερη μερίδα των κατοίκων του νησιού έχει προκαλέσει το κλάδεμα των δέντρων.

Ιδιαίτερα έντονα αντέδρασαν οι μελισσοκόμοι του νησιού οι οποίοι θεωρούν «έγκλημα» την αποψίλωση των ευκαλύπτων και πλήγμα κατά της μελισσοκομίας. Την δυσαρέσκεια του εξέφρασε στην «Π» ο Πρόεδρος του μελισσοκομικού συλλόγου Λέρου κ. Γρύλλης Χριστόδουλος τονίζοντας:

«Κανείς δεν μας ρώτησε σαν σύλλογο εάν αυτό θα βλάψει τους μελισσοκόμους του νησιού. Κατακρεούργησαν το πράσινο αφήνοντας τα δέντρα γυμνά χωρίς ίχνος πρασίνου δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο το μίσος τους για το πράσινο. Την ίδια ώρα που εμείς φυτεύουμε κάποιοι ανεξέλεγκτα κλαδεύουν χωρίς όριο και χωρίς σχέδιο.

Η μέλισσα είναι ζωή αν και αυτό φαίνεται δύσκολο να το καταλάβουν οι υπεύθυνοι του Δήμου μας»! Δυστυχώς όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και αυτή τη φορά, η Δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει το θέμα του κλαδέματος των δέντρων με ιδιαίτερα «χαλαρή διάθεση» και χωρίς καμία ιδιαίτερη μελέτη για το «που, πότε και πως» κόβουμε ένα δέντρο. Πολλά από τα δέντρα που κλαδεύτηκαν είχαν ήδη αποψιλωθεί από προηγούμενο κλάδεμα, ήταν ήδη αποδυναμωμένα και δεν υπήρχε λόγος νέου «κουρέματος».

Έντονες αντιδράσεις για το κλάδεμα των δέντρων στη Λέρο

Γιατί λοιπόν να τα κουτσουρέψουμε; Η αγανάκτηση και τα παράπονα των μελισσοκόμων είναι εύλογα και σαφέστατα έπρεπε να ερωτηθούν για το κλάδεμα των ευκαλύπτων. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η μέλισσα δεν αποκομίζει μόνο οφέλη για τον μελισσοκόμο. Η εργάτρια μέλισσα είναι ζωή και πρέπει να την προστατεύουμε! Μια πρόταση που καταθέτουμε, με την παράκληση η Δημοτική Αρχή να την αξιολογήσει, είναι το κλάδεμα να γίνεται εναλλάξ ανά δέντρο και την επόμενη χρονιά να κλαδεύονται τα δέντρα που είχαν μείνει «ακούρευτα»….

Φέτος λοιπόν κουρεύουμε τα «μονά» του χρόνου τα «ζυγά». Έτσι μ’ αυτόν τον τρόπο ούτε το τοπίο φαίνεται παντελώς «καραφλό» αλλά και οι μέλισσες δεν στερούνται τροφής.

Ας κατανοήσουν επιτέλους οι δημοτικοί μας «άρχοντες» ότι το πλούσιο πράσινο της Λέρου είναι επένδυση για τον τόπο, είναι ζωή και σίγουρα όλοι έχουμε υποχρέωση να το διαφυλάξουμε και όχι να το αφανίσουμε εξυπηρετώντας τους «εχθρούς» των δέντρων με φθηνές δικαιολογίες!

Πηγή: Εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ