back to top
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ενημέρωση από το Λιμεναρχείο Λέρου για την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕνημέρωση από το Λιμεναρχείο Λέρου για την Παγκόσμια Ημέρα εθελοντικού καθαρισμού ακτών

Όπως είναι γνωστό, η προστασία του περιβάλλοντος και ιδιαίτερα των θαλασσών και των ακτών μας απαιτεί κοινή δράση πολιτείας και κοινωνίας . Η διεθνής εμπειρία και πρακτική έχει αποδείξει ότι η ρύπανση της θάλασσας και των ακτών μπορεί να εξαλειφθεί με την ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού που να βασίζεται στις αρχές της αειφορίας και με τη συλλογική και συντονισμένη προσπάθεια όλων των κρατικών και ιδιωτικών φορέων.

Η HELMEPA, στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντικού Καθαρισμού Ακτών , συντόνισε το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014 για 23η συνεχόμενη φορά  στην Ελλάδα, εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών από απορρίματα και διάφορα άλλα άχρηστα αντικείμενα. 

Η ημερα αυτή ηταν αφιερωμένη στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση όλων μας , όσον αφορά το βαθμό καθαριότητας των ακτών που απολαμβάνουμε το καλοκαίρι.

Η δράση αυτή η οποια υλοποιήθηκε τη συγκεκριμένη ημέρα από τον ανωτέρω οργανισμό μπορεί να υλοποιηθεί σε ολόκληρη την Ελλαδα και από οποιονδηποτε φορεα (Δημόσιο – ιδιωτικό – Εθελοντικό) μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου , διάστημα το οποίο εχει οριστεί ως μήνας δράσης για το θαλάσσιο περιβάλλον.

Για την συμμετοχή οποιουδήποτε πολίτη στον εθελοντικό καθαρισμό των ακτών των νησιών μας (Λέρου και Λειψών)  , μπορείτε να επικοινωνητε με την HELMEPA (τηλ: 2109343088 , e-mail: environment@helmepa.gr) για να δηλώσετε την δράση σας, και να λάβετε πληροφοριακό υλικό και χρήσιμες συμβουλές, καθώς επίσης και με την Λιμενική Αρχή Λέρου η  οποία είναι πάντοτε αρωγός σε τέτοιου είδους δράσεις.-


Ο ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ

ΠΛΩΤΑΡΧΗΣ ΛΣ ΜΠΙΛΛΗΡΗΣ Σ.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ