back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΡΟΥ – ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ Χ.Α.Δ.Α.

Μετά από επίπονες και μακροχρόνιες προσπάθειες και την λήψη των σχετικών αδειοδοτήσεων ο  Δήμαρχος Λέρου κ Μιχάλης Κόλιας ανακοινώνει τη λειτουργία του δεματοποιητή που έχει ως αποτέλεσμα την παύση λειτουργίας του ΧΑΔΑ (χώρος ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων) και παράλληλα την πλήρη αποκατάσταση του.

Συγκεκριμένα τα απορριμματοφόρα οχήματα του Δήμου μας θα εναποθέτουν στον χώρο του δεματοποιητή τα σύμμεικτα απορρίμματα τα οποία θα δεματοποιούνται και τα δέματα θα οδηγούνται για προσωρινή αποθήκευση στην ευρύτερη αδειοδοτημένη περιφραγμένη περιοχή.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα διεξάγεται και η διαχείριση ανακυκλώσιμων υλικών όπως και ο τεμαχισμός – θρυμματισμός πρασίνου(κλαδιά, κορμοί).

Στόχος μας είναι σύντομα να προχωρήσουμε στην κομποστοποίηση οργανικών και πράσινων απορριμμάτων μετά από διαλογή στη πηγή με απώτερο στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κομπόστ για χρήση στις καλλιέργειες.

Αναμένουμε τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής ΧΥΤΥ (χώρου υγειονομικής ταφής υπολειμμάτων) αρμοδιότητας πλέον του ΦΟΔΣΑ Νοτίου Αιγαίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μεταφορά του υπολείμματος μετά από την επεξεργασία στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο Δήμαρχος Λέρου ευχαριστεί τους συνεργάτες του, τους Διευθυντές και το προσωπικό του Δήμου μας για τη στήριξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, τονίζοντας την χρησιμότητα του έργου ως προς την αποφυγή πλέον των πυρκαγιών που είχαν ως αποτέλεσμα την ατμοσφαιρική ρύπανση και γενικότερα την αντιαισθητική εικόνα.

Η δέσμευση της Δημοτικής Αρχής έναντι των συμπολιτών και κυρίως των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του ΧΑΔΑ γίνεται πράξη, χρησιμοποιώντας τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα και τρόπους διαχείρισης απορριμμάτων, έχοντας πάντα προτεραιότητα τον άνθρωπο και την προστασία του περιβάλλοντος.

Popular Articles