back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Έναρξη διαδικασίας για την διόρθωση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈναρξη διαδικασίας για την διόρθωση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Λέρου, η πρόεδρος έδωσε το λόγο στον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Βασιλείου Κωνσταντίνο, ο οποίος εισηγήθηκε στο Σώμα το 9ο θέμα της ημερήσιας διάταξης με τίτλο, «Έναρξη διαδικασίας για την διόρθωση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου» και ενημέρωσε με επιμέρους στοιχεία που αφορούν το εν λόγω θέμα, τονίζοντας την προχειρότητα με την οποία συντάχθηκε καθώς και τις αστοχίες, παραλείψεις, απαγορεύσεις και στοχευόμενες επιλογές που επέφερε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Λέρου, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιανουάριο του έτους 2009, για τα οποία ευθύνεται κύρια η ηγετική ομάδα της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Επίσης ανέφερε πως δεν τηρήθηκαν ορθά οι προβλεπόμενες από τη νομοθεσία διαδικασίες δημοσιοποίησης, για την ενημέρωση των δημοτών και του νησιού μας. Στη συνέχεια ενημέρωσε ειδικότερα για τους λόγους που χρειάζεται να γίνει η διόρθωση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου και πρότεινε την έναρξη αυτής της διαδικασίας.

Η Πρόεδρος στη συνέχεια απηύθυνε το λόγο στους παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους για να τοποθετηθούν επί του θέματος και ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, σχόλια, παρατηρήσεις και θέσεις των παριστάμενων μελών του Σώματος.

Κλείνοντας η Πρόεδρος κήρυξε την περαίωση της παραπάνω διαδικασίας, καλώντας παράλληλα το Σώμα να αποφασίσει σχετικά.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αποφασίζει Ομόφωνα

Την έναρξη διαδικασίας για την διόρθωση και αναθεώρηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Λέρου.

Η απόφαση αυτή έλαβε α/α 92/2012.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ