back to top
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Εμπλουτισμός βιοτόπων με 3.000 πέρδικες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λέρου

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕμπλουτισμός βιοτόπων με 3.000 πέρδικες από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λέρου

Εγκρίθηκε από την Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ο εμπλουτισμός βιοτόπων με απελευθέρωση τουλάχιστον 3.000 ατόμων Νησιωτικής Πέρδικας (Alectoris chukar) στις περιοχές των νησιωτικών συγκροτημάτων Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου.

Ειδικότερα, στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

Η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου έχοντας υπόψη κλπ,

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Εγκρίνουμε τον εμπλουτισμό βιοτόπων με απελευθέρωση τουλάχιστον 3.000 ατόμων Νησιωτικής Πέρδικας (Alectoris chukar) στις περιοχές που περιλαμβάνουν τα νησιωτικά συγκροτήματα Λέρου, Πάτμου, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λέρου, όπως προτείνεται από την (8) σχετική έκθεση εμπλουτισμού βιοτόπων στις περιοχές της Νήσου Λέρου, η οποία και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας μας.

Β. Για την υλοποίηση των παραπάνω, απαιτείται η διάθεση 3.000 ατόμων νησιωτικής πέρδικας από το Κρατικό Εκτροφείο Θηραμάτων Ρεθύμνου προς τον Κυνηγετικό Σύλλογο Λέρου, με τους εξής όρους και προϋποθέσεις:

1. Να έχει εξασφαλιστεί ο υγειονομικός και γενετικός έλεγχος των ατόμων νησιωτικής πέρδικας που πρόκειται να απελευθερωθούν, όπως προβλέπεται από το Γ’ κεφάλαιο (υγειονομικός και γενετικός έλεγχος) της (2) σχετικής εγκυκλίου του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2. Να έχει εξασφαλιστεί η ορθή διακίνηση των θηραμάτων από τα εκτροφεία όπως προβλέπεται από το Δ’ κεφάλαιο (διακίνηση θηραμάτων) της ίδιας εγκυκλίου.

3. Να έχει συνταχτεί πρωτόκολλο απελευθέρωσης των ατόμων πέρδικας ανά προτεινόμενη θέση, όπως προβλέπεται από το Ε’ κεφάλαιο (απελευθέρωση) της ίδιας εγκυκλίου.

Γ. Οι δαπάνες υλοποίησης του σχεδίου εμπλουτισμού βιοτόπων της Νήσου Λέρου που εγκρίνεται με την παρούσα μας θα βαρύνουν τις φιλοθηραματικές δαπάνες του Κυνηγετικού Συλλόγου Λέρου και θα πρέπει να συμπεριληφθούν υποχρεωτικά στον εγκεκριμένο από τη Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου, προϋπολογισμό του Κυνηγετικού Συλλόγου Λέρου (τρέχοντος έτους ή επομένου έτους, ανάλογα με την περίοδο απελευθέρωσής τους).

Δ. Η Δ/νση Δασών Δωδεκανήσου με την ολοκλήρωση του σχεδίου παρακαλείται για την πλήρη αναφορά της (με τα απαιτούμενα αποδεικτικά) τόσο σε εμάς όσο και στην Δ/νση Αισθητικών Δασών, Δρυμών & Θήρας του ΥΠΕΚΑ.

lerosnews.gr

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ