back to top
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

H έλλειψη ιατρού-χειρουργού στο Κ.Θ.Λ. – Κέντρο Υγείας Λέρου στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥH έλλειψη ιατρού-χειρουργού στο Κ.Θ.Λ. - Κέντρο Υγείας Λέρου στη Βουλή από τη Μίκα Ιατρίδη

Την έλλειψη ιατρού – χειρουργού στο Κρατικό Θεραπευτήριο / Κέντρο Υγείας Λέρου έφερε με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη.

Στην ερώτηση της η βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ εξακολουθεί και αδιαφορεί να δώσει λύσεις σε ζωτικά ζητήματα των νησιωτών, όπως αυτό της υγείας, και ζητά να πληροφορηθεί από τον Υπουργό Υγείας, πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύει να δώσει λύση στο πρόβλημα της κάλυψης της θέσης του ιατρού – χειρουργού στο νοσοκομείου της Λέρου.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη ιατρού – χειρουργού στο Κρατικό Θεραπευτήριο/Κέντρο Υγείας Λέρου».

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αδιαφορεί πλήρως για τα ακριτικά νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου γενικότερα. Αδυνατεί να δώσει λύσεις σε ζωτικά ζητήματα, όπως αυτό της υγείας.

Από τις αρχές Αυγούστου, το νοσοκομείο της Λέρου παραμένει χωρίς ιατρό – χειρουργό, ένα σημαντικό πρόβλημα που διαιωνίζεται χωρίς το Υπουργείο να κάνει καμία ενέργεια, και το οποίο επιδεινώνεται και από την ύπαρξη μονήρων ειδικοτήτων σε βασικές ειδικότητες.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα, τα οποία η ίδια, τα τελευταία χρόνια έχει προκαλέσει, ώστε να βρίσκει άλλοθι για την ανυπαρξία της στα ζητήματα υγείας των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Επειδή, όμως, η υγεία αποτελεί στοιχειώδες αγαθό για όλους τους κατοίκους της Ελλάδας, και ιδιαίτερα για τους νησιώτες, οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την εδαφική ασυνέχεια.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Πότε και με ποιο τρόπο σκοπεύει να δώσει λύση για την κάλυψη της ειδικότητας ιατρού – χειρουργού στο Κρατικό Θεραπευτήριο / Κέντρο Υγείας Λέρου;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ