back to top
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Εκτός από τον Δήμαρχο Λέρου και ο δήμαρχος Πάρου ζητά άμεση συνεδρίαση της ΠΕΔ για το νομοσχέδιο για τα απορρίμματα

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕκτός από τον Δήμαρχο Λέρου και ο δήμαρχος Πάρου ζητά άμεση συνεδρίαση της ΠΕΔ για το νομοσχέδιο για τα απορρίμματα

Σοβαρές αντιδράσεις καταγράφονται και στο Νομό Κυκλάδων απο δημάρχους που διαφωνούν κάθετα με την επιστολή του δημάρχου Ρόδου και προέδρου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου Αντώνη Καμπουράκη που δίνει τη συναίνεση του για όλους τους δήμους, χωρίς να τους ρωτήσει, όπως δηλώνουν κάποιοι απο αυτούς, στην δημιουργία εταιρείας για τα απορρίμματα υπο την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Ο δήμαρχος Πάρου Μ. Κωβαίος μάλιστα με επιστολή του προς τον κ. Καμπουράκη ζητά άμεση συνεδρίαση του δ.σ της ΠΕΔ.

Στην επιστολή του, ο κ. Κωβαίος αναφέρει τα εξής:

“Αγαπητέ κε Πρόεδρε

Με έκπληξη διάβασα την επιστολή σας προς τον υπουργό ΥΠΕΚΑ και στους βουλευτές των Κυκλάδων , με περιεχόμενο το προτεινόμενο σχέδιο νόμου «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην Ελληνική νομοθεσία των οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαικού κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις», το οποίο πρόκειται να έλθει προς ψήφιση στην βουλή των Ελλήνων  την ερχόμενη Τρίτη 5/5.

Η έκπληξή μου έγκειται στο ότι στην επιστολή σας αναφέρετε ότι όλοι οι δήμαρχοι των νησιών του Νοτίου Αιγαίου συμφωνούν με τις προτεινόμενες διατάξεις και ειδικότερα με το άρθρο 93 του νομοσχεδίου, που αφορά την δημιουργία ενός ειδικού Περιφερειακού Διαβαθμιδικού ΦΟΔΣΑ, στο Νότιο Αιγαίο, καταργώντας τους ήδη υπάρχοντες στους Δήμους και ο οποίος καθίσταται καθολικός διάδοχος σε όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία των λειτουργούντων ΦΟΔΣΑ, αλλά και όλων των εγκαταστάσεων υγειονομικής ταφής αποβλήτων, μονάδων επεξεργασίας αποβλήτων και λοιπών εγκαταστάσεων διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων των Δήμων.

Κύριε Πρόεδρε, η πραγματικότητα όμως είναι τελείως διαφορετική.

1.Προσωπικά δε συμμετείχα στην τηλεδιάσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Περιφερειάρχη, παρόλα αυτά  το όνομα μου έχει συμπεριληφθεί  όχι μόνο στους συμμετέχοντες, αλλά και στους συμφωνούντες, γι αυτό το λόγο σας δηλώνω ευθέως ότι ο Δήμος Πάρου διαφωνεί σε πολλά σημεία του νομοσχεδίου και ειδικά στο άρθρο 93.

2.Το θέμα της τηλεδιάσκεψης ήταν για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του κορωνοιού και όχι για το επίμαχο νομοσχέδιο.

Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση της ΠΕΔΝΔ με θέμα το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου.

4.Πολλοί δήμαρχοι των Κυκλάδων με τους οποίους έχω συνομιλήσει, είναι αντίθετοι με αρκετές προτεινόμενες διατάξεις και ειδικά με το άρθρο 93 του σχεδίου νόμου.

Μετά τα παραπάνω, παρακαλώ όπως με πρωτοβουλία σας, έχοντας τη θεσμική θέση του Προέδρου, συγκαλέσετε άμεσα έκτακτο συμβούλιο της ένωσης, μέσω τηλεδιάσκεψης με μοναδικό θέμα τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, ούτως ώστε να ακουσθούν οι απόψεις όλων των Δημάρχων.

Αναμένοντας τις αποφάσεις σας”.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ