back to top
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
spot_imgspot_img

Top 5 ΔΗΜΟΦΙΛΗ

spot_img

Related Posts

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΕΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΔΟΜΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Από το Γραφείο Δημάρχου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Σήμερα Κυριακή 15.11.2020, πρώτες πρωινές ώρες, κατέφθασαν εν κρυπτώ στη Λέρο, παρουσία ισχυρών Αστυνομικών δυνάμεων (με ειδικό δρομολόγιο), μηχανήματα για την κατασκευή του νέου κέντρου προσφύγων – μεταναστών.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά δεν λαμβάνεται υπόψιν από την κυβέρνηση η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Λέρου και συνεχίζεται η προσπάθεια κατασκευής νέου κέντρου ΣΕ ΕΚΤΑΣΗ 64 ΣΤΡΕΜΜΑΤΩΝ, υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας, υποβαθμίζοντας την περιοχή και προκαλώντας τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή!

Πρέπει να γίνει κατανοητό από την κυβέρνηση αλλά και από όλους τους πολίτες του νησιού, ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή ο αριθμός των διαμενόντων στο ΚΥΤ Λέρου είναι κάτω των 650 ατόμων, γεγονός που ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν δικαιολογεί την κατασκευή ΝΕΟΥ κέντρου – ΦΥΛΑΚΗΣ.

Επιπλέον, η ανάπτυξη στον τόπο μας δεν θα έρθει μέσω της κατασκευής κέντρου προσφύγων – μεταναστών, αλλά με χρηματοδοτήσεις έργων υποδομής και ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας και άλλη, βιώσιμη προοπτική ανάπτυξης στον τόπο μας!

Δυστυχώς μετά και την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ απόφαση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (αναφορικά με την απαγόρευση συναθροίσεων από 15/11 έως 18/11/2020), ΜΟΝΟ ΤΥΧΑΙΑ δεν ΕΙΝΑΙ η σημερινή άφιξη μηχανημάτων στο νησί μας.Ως εκ τούτου, εν μέσω της ως άνω αναφερόμενης απαγόρευσης, δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τους συμπολίτες μας καλώντας τους σε κινητοποιήσεις, για λόγους ευνόητους.

Ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας καλεί ΕΚΤΑΚΤΩΣ σήμερα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο για ενημέρωση και λήψη περαιτέρω μέτρων προκειμένου να συναποφασισθούν ενδεχόμενες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής».

Popular Articles