back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 43χρονης στην Κω

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΕξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία της 43χρονης στην Κω

Εξιχνιάστηκε, σε σύντομο χρονικό διάστημα, μετά από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Κω, η ανθρωποκτονία της 43χρονης υπηκόου Ρουμανίας που έγινε την 14-04-2014 στην περιοχή Πλατάνι της Κω.

Δράστης είναι 51χρονος υπήκοος Αλβανίας, σύντροφος του θύματος, ο οποίος εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Ειδικότερα, τις μεσημβρινές ώρες της 14-04-2014, ο 51χρονος δράστης, χρησιμοποιώντας μαχαίρι κουζίνας κατάφερε θανάσιμα χτυπήματα στο λαιμό και σε άλλα σημεία του σώματός της 43χρονης, μέσα στο μπάνιο του διαμερίσματος, όπου διέμεναν στην περιοχή Πλατάνι της Κω.

Στη συνέχεια ο δράστης, προκειμένου να αποκρύψει πειστήρια του εγκλήματος και να αποπροσανατολίσει τις έρευνες, έπλυνε το μαχαίρι που χρησιμοποίησε και ενημέρωσε ο ίδιος τις Αστυνομικές Αρχές της Κω για την ύπαρξη του πτώματος.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω, μαζί με εξειδικευμένο προσωπικό του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών Κω, ενώ κλήθηκε και Ιατροδικαστής.

Κατά την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου εντοπίστηκε στην κουζίνα του διαμερίσματος το μαχαίρι που χρησιμοποίησε ο δράστης, το οποίο και κατασχέθηκε. Το εν λόγω μαχαίρι, με λάμα μήκους 19 εκατοστών, καθώς άλλα πειστήρια που συλλέχτηκαν απεστάλησαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας για εργαστηριακές εξετάσεις.

Παράλληλα η σορός της 43χρονης μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου στη Ρόδο, όπου διενεργήθηκε νεκροτομή.

Στο πλαίσιο αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού, που συγκεντρώθηκε κατά την πρόοδο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψαν σε βάρος του 51χρονου ενοχοποιητικά στοιχεία και εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του, την οποία απέδωσε σε προσωπικά κίνητρα.

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ