ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

  • Φόρτωση…

Εγγραφείτε στο κανάλι μας YouTube

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ

  • Λέρος: Διαψεύδει τον Μιχάλη Κόλια η Αντιδήμαρχος Ελένη Χέλμη για το Bodrum Cup

    Ο Γιωργος Ελενης σχολίασε: Θα θελα να ξερα πιο ειναι το τεράστιο πλήγμα για την Λερο; Τα περισσοτερα…
    18.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Joanna Finn σχολίασε: You are right.
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Γιωργος σχολίασε: Οδοστρωτήρας εισαι Τιμοθεος!!!!!!! Τα ισοπεδωσες ολα και ολους!! Προχωρα εμπρος και εμεις ειμαστε μαζι…
    11.10.2025
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    Ο Λεριος σχολίασε: Εάν πάτε στον μόλο του Ξηρόκαμπου θα δείτε εκατοντάδες (δεν υπερβάλλω) πλαστικά μπουκάλια και…
    11.10.2025
  • Λέρος: Ξεχείλισε το ποτήρι στο Νοσοκομείο – Προσβλητική ανάρτηση εργαζομένου οδηγεί σε νομικές ενέργειες

    Ο Ιωαννης σχολίασε: Ε Ρε ρεζιλιαα..... και ρε παιδια μια ερωτηση ,οι συνδικαλιστες τι εχοτν να πουν…
    08.10.2025
kiporama-leros
crithonis-paradise-hotel

FOLLOW US

  • 3.829 Fans
  • 560 Followers
  • 592 Subscribers

INSTAGRAM PHOTOS

Follow us!

  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»
Παρασκευή 24 Οκτωβρίου, 2025
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
22 °c
Agia Marina
21 ° Σα
21 ° Κυ
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ-VIDEO
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
  • ENGLISH EDITION
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Αρχική » ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ » Εκρήξεις στην Πάτμο «χάριν του εθίμου»

Εκρήξεις στην Πάτμο «χάριν του εθίμου»

Leros News Leros News
24 Μαΐου 2014
- ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
Χρόνος ανάγνωσης: 3 Λεπτά
A A
0
patmos

Εκρήξεις στην Πάτμο «χάριν του εθίμου»

5
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
163
ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
Share on FacebookShare on Twitter

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως ποινικά κολάσιμων πράξεων από λιμενικούς αλλά και από ιδιώτες, που προκαλούσαν το Πάσχα εκρήξεις, «χάριν του εθίμου», στη θάλασσα έμπροσθεν παραλιακής ταβέρνας της Πάτμου, προκάλεσε αναφορά που υπέβαλε μέσω της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου, στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω, γνωστός επιχειρηματίας του νησιού.
Στην αναφορά εξιστορούνται τα εξής:

«Είμαι μόνιμος κάτοικος Ρόδου και επέλεξα εφέτος να περάσω με την οικογένειά μου τις διακοπές του Πάσχα από 18/4/2014 έως 21/4/2014 στο νησί της Πάτμου. Την Κυριακή του Πάσχα 20/4/2014 και περί ώρα 15:00 μ.μ. μετέβην με τη σύζυγό μου, τα δύο ανήλικα τέκνα μας καθώς και τους γονείς της συζύγου μου στην ταβέρνα με την ονομασία (…) που βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Σκάλα της Πάτμου ιδιοκτησίας (…) προκειμένου να γευματίσουμε.

Διαβάστε επίσης:

Λέρος: Παιδική θεατρική παράσταση – «Το βιολί που ήθελε να γίνει κοντραμπάσο» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου

Λέρος: Παιδική θεατρική παράσταση – «Το βιολί που ήθελε να γίνει κοντραμπάσο» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου

24.10.2025
330
Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου

23.10.2025
1.5k

Το άνω κατάστημα βρίσκεται εντός του λιμένος και είναι όμορο με την παραλία, όπου από το πρωί άρχισαν να μαζεύονται διάφορα άτομα, τα οποία έδειχναν να είναι μόνιμοι κάτοικοι της περιοχής. Ο αριθμός των ατόμων αυτών αυξανόταν σταδιακά και υπολογίζω ότι την ώρα που έφθασα εκεί γύρω στα δέκα πέντε (15) άτομα, εκ των οποίων τέσσερις (4) άνδρες, ηλικίας 70 ετών πρώτος, 50 ετών περίπου ο δεύτερος, 40 ετών περίπου ο τρίτος και 30 ετών περίπου ο τέταρτος, με την ενθάρρυνση και την υποστήριξη και των λοιπών, άρχισαν από τις μεσημεριανές ώρες να βγάζουν από ένα σακίδιο και να πετούν βαρελότα, τα οποία φαινόταν να είναι αυτοσχέδια. Τα βαρελότα τα ενεργοποιούσαν με αναπτήρα και τα πέταγαν σε απόσταση περίπου τριών – τεσσάρων μέτρων, από τους πελάτες του άνω καταστήματος και άλλα μέσα στην θάλασσα, όπου και έσκαγαν προκαλώντας τεράστιο κρότο και μεγάλο ωστικό κύμα. Μάλιστα, όσα έσκαγαν μέσα στη θάλασσα δημιουργούσαν ωστικό κύμα το οποίο σκότωνε τα ευρισκόμενα εντός του νερού ψάρια, τα οποία μετά την έκρηξη ανέρχονταν νεκρά στην επιφάνεια του νερού. Ο θόρυβος και το ωστικό κύμα που δημιουργούσε κάθε ένα από τα βαρελότα προκαλούσαν τρόμο και ανησυχία στους πελάτες της άνω ταβέρνας, μεταξύ των οποίων σε εμένα και στα μέλη της οικογένειας μου και ιδιαίτερα στα ανήλικα τέκνα μου, όσο και στους λοιπούς περαστικούς και επίσης άμεσο κίνδυνο για σωματικές βλάβες, αφού τα βαρελότα αυτά έσκαγαν σε απόσταση λίγων μέτρων από εμάς.

Επειδή τα άτομα αυτά δεν σταματούσαν να πετούν βαρελότα ούτε και μετά τις διαμαρτυρίες διαφόρων πελατών του καταστήματος, εγώ παρακάλεσα από τον ιδιοκτήτη της άνω επιχείρησης να ζητήσει και αυτός από τα άτομα αυτά να σταματήσουν τις άνω παράνομες και επικίνδυνες πράξεις τους, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Επειδή δεν μπορούσα να βρω το τηλέφωνο του Αστυνομικού Τμήματος, κάλεσα από το κινητό μου τηλέφωνο στις 16:35 το τηλέφωνο του Λιμενικού Σταθμού, από όπου ζήτησα και έλαβα τον αριθμό του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος. Αμέσως κάλεσα το Αστυνομικό Τμήμα και μίλησα με τον αξιωματικό Υπηρεσίας, στον οποίο και ανέφερα το συμβάν, ο οποίος όμως με πληροφόρησε ότι είναι αρμοδιότητα του Λιμενικού Σταθμού, τον οποίο και ξανακάλεσα αμέσως μετά και διαμαρτυρήθηκα για το συμβάν, εξηγώντας ότι κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότητα και ζήτησα τις άμεσες ενέργειες τους, δεδομένου μάλιστα ότι ο Λιμενικός Σταθμός βρίσκεται σε απόσταση περίπου πενήντα (50) μέτρων και οπωσδήποτε άκουγαν τους κρότους από τα βαρελότα.

Στις 16:45 που αποχωρούσα από τον άνω χώρο, διέκρινα ένα άνδρα του Λιμενικού να πλησιάζει τα άτομα αυτά και προφανώς τους έκανε σύσταση να σταματήσουν, πλην όμως μετά την αποχώρησή του, τα άτομα αυτά συνέχισαν να πετούν βαρελότα, τόσο στην στεριά όσο και στη θάλασσα, χωρίς καμία αντίδραση από το Λιμενικό.

Επειδή με τις πιο πάνω πράξεις τους, τα άτομα αυτά εξέθεσαν τόσο εμένα και την οικογένεια μου, όσο και τους λοιπούς πελάτες της ταβέρνας και λοιπούς περαστικούς σε άμεσο κίνδυνο, αφού τα βαρελότα αυτά δημιουργούσαν εντονότατο κρότο και πολύ μεγάλο ωστικό κύμα και έσκαγαν σε απόσταση περίπου τριών – τεσσάρων μέτρων από το χώρο που βρισκόμασταν, ταυτόχρονα δε παραβίασαν τις διατάξεις περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας καθώς και τις διατάξεις περί εκρηκτικών υλών.
Επειδή θα πρέπει για μην θρηνήσουμε θύματα την επόμενη φορά που οι άνω ασυνείδητοι ενεργήσουν και πάλι με τον ίδιο τρόπο, να εντοπισθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά, ώστε η τιμωρία τους να αποτρέψει και άλλους από την ενέργεια όμοιων πράξεων που θέτουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα ανυποψίαστων πολιτών.

Επειδή θεωρώ ότι η σιωπή του κάθε ενός που ήταν παρόν στο άνω περιστατικό είναι συνενοχή σε κάθε ατύχημα που θα συμβεί στο μέλλον από όμοιες ενέργειες των ατόμων αυτών.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και όσους άλλους προσθέτους επιφυλάσσομαι να καταθέσω εγκαίρως και με την επιφύλαξη παντός δικαιώματός μου.
Καταθέτω την παρούσα μηνυτήρια αναφορά και ζητώ να ενεργήσετε τα νόμιμα, για τον εντοπισμό, την κατά Νόμον ποινική δίωξη και παραδειγματική τιμωρία των εμπλεκομένων στο άνω επεισόδιο, για τα άνω αδικήματα και όσα άλλα θα προκύψουν από την προανάκριση».

Πηγή:www.dimokratiki.gr

Tags: ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΠΑΤΜΟΣ
Share2Tweet1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ: Στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Ρόδου 43 άτομα για κατ’ εξακολούθηση μη υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

17.10.2025
1.2k
Τα τελικά αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ στα Δωδεκάνησα
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση της ΕΦ.Ε.Ε.Π. Δωδεκανήσου για τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας

10.10.2025
962
Δελτίο Τύπου Προέδρου ΕΒΕΔ Γιάννη Πάππου
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ

Δελτίο Τύπου Προέδρου ΕΒΕΔ Γιάννη Πάππου

02.10.2025
560
Επόμενο
ψηφοφόροι Λέρου

Πώς ψήφισαν οι ψηφοφόροι της Λέρου στις ευρωεκλογές

Η ΛΕΡΟΣ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Το ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της Εφορίας

    24.10.2012
    Λέρος: Το ψήφισμα διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο της Εφορίας Πριν 13 χρόνια 3.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Παζάρι Αλληλεγγύης απέναντι από το Γυμνάσιο Πλατάνου

    24.10.2013
    ΛΕΡΟΣ: Παζάρι Αλληλεγγύης απέναντι από το Γυμνάσιο Πλατάνου Πριν 12 χρόνια 1.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    ΛΕΡΟΣ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών

    24.10.2014
    ΛΕΡΟΣ: Επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους ηλικίας 29 έως 64 ετών Πριν 11 χρόνια 1.2K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της αγνοούμενης Ελένης…

    24.10.2015
    Λέρος: Τραγικός επίλογος στην υπόθεση της αγνοούμενης Ελένης… Πριν 10 χρόνια 3.2K
Navarone-ad

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

    22.10.2025
    Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου 2.7K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού

    22.10.2025
    Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού 2.5K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για…

    21.10.2025
    Λέρος: Δικαιώνεται η Μάχη του Τιμόθεου Κωττάκη για το Νοσοκομείο – Πένθος για τον Δήμαρχο για την απώλεια του αδερφού του Θανάση Κωττάκη 2.2K
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

    22.10.2025
    Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο 2.1K
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ

    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση…

    22.10.2025
    Μιχάλης Κόλιας: Στο Α’ Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσής του για παράβαση καθήκοντος 2.1K

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

  • Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    Αντώνης Παπαδημητρίου: Ο πιο επιδραστικός Έλληνας της εποχής μας

    63 shares
    Share 39 Tweet 10
  • Λέρος: Νέα καμπάνια τουριστικής προβολής με λογότυπο, ιστοσελίδα και ψηφιακή παρουσία

    54 shares
    Share 30 Tweet 10
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα

    61 shares
    Share 26 Tweet 15
  • Λέρος: Νέο κτίριο 1.300 τ.μ. στο Μπελλένειο Γυμνάσιο – Συνεδριάζει εκτάκτως η Δημοτική Επιτροπή

    82 shares
    Share 56 Tweet 11
  • Τιμόθεος Κωττάκης: «Αλλάζει χωροθέτηση η πύλη του Hotspot – Λύση στο πρόβλημα του Ξηροκάμπου»

    71 shares
    Share 31 Tweet 17
Ζαχαροπλαστείο "Ρεπαπής"
Currently Playing

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Featured
Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Featured
  • Λέρος: Ανακοίνωση εκλογικών διαδικασιών Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών
---
Διαβάστε περισσότερα
https://tinyurl.com/hactteuv
  • Λέρος: Νέα πτώση δέντρου σε πολυσύχναστο δρόμο – Άμεση επέμβαση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR

https://tinyurl.com/2p9w5hv5
  • Λέρος: Κάηκε σπίτι στην περιοχή Φλαμπού
---
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
  • Δημοτικό Συμβούλιο Λέρου: Χωρίς απρόοπτα η συνεδρίαση του Σαββάτου – Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου
--
Χωρίς απρόοπτα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λέρου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025, στη 1:30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Αλίντων.

Η συνεδρίαση περιλάμβανε ένα θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και τρία τακτικά θέματα, τα οποία συζητήθηκαν και ψηφίστηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία.

Θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης
1α. Έγκριση των όρων που θέτει η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) στην απόφασή της (υπ’ αριθ. πρωτ. 14708/07-10-2025), σχετικά με την παραχώρηση χρήσης τμήματος του ακινήτου με ΑΒΚ 582 (Α/Α 97719), Ν. Δωδεκανήσου, στο Δήμο Λέρου.

1β. Εξουσιοδότηση του Δημάρχου Λέρου, κ. Τιμόθεου Κωττάκη, για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ της ΕΤΑΔ και του Δήμου Λέρου, καθώς και κάθε απαιτούμενου δικαιολογητικού.

Το θέμα εκτός ημερησίας διάταξης ψηφίστηκε ομόφωνα από το σώμα.

Τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης
1. Έγκριση της 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος του Δήμου Λέρου, οικονομικού έτους 2025.

Το θέμα περιλαμβάνει σειρά σημαντικών χρηματοδοτήσεων και έργων για το νησί, όμως ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (Δεν ψηφίστηκε από την Αντιπολίτευση).

2. Εγγραφές και επανεγγραφές φιλοξενούμενων παιδιών στους παιδικούς σταθμούς Λακκίου και Καμάρας, για το σχολικό έτος 2025–2026.

3.Αίτηση του Αθλητικού Σωματείου “Αθλητικός Σύλλογος Ακαδημία Γυμναστικής Λέρου”, με αριθμό πρωτ. 73671/5-9-2025.

Τα δύο τελευταία θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν διαδικαστικά ζητήματα.

Δηλώσεις Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη μετά το πέρας της συνεδρίασης:
  • Τιμόθεος Κωττάκης: Αποκαταστάθηκε “ο οδοφωτισμός χωρίς μελέτη” στο φράγμα
---
Με σύγχρονες, ψηλές κολόνες οδοφωτισμού και με ιδιαίτερη έμφαση στην αισθητική αρμονία, αποκαταστάθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έπειτα από σχετικό αίτημα του Δημάρχου Λέρου Τιμόθεου Κωττάκη, το έργο ηλεκτροφωτισμού του επαρχιακού οδικού δικτύου στην περιοχή του φράγματος.

Η αποκατάσταση του οδοφωτισμού πραγματοποιήθηκε από πιστοποιημένο συνεργείο, σύμφωνα με την εγκεκριμένη τεχνική μελέτη του έργου, διασφαλίζοντας την ασφάλεια και την ποιότητα της εγκατάστασης.

Πλέον, οι διερχόμενοι οδηγοί αλλά και οι πεζοί απολαμβάνουν βελτιωμένη ορατότητα και ισχυρότερο, ομοιόμορφο φωτισμό, γεγονός που αναβαθμίζει τόσο την οδική ασφάλεια όσο και τη συνολική εικόνα της περιοχής.

Με σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Δήμαρχος Λέρου Τιμόθεος Κωττάκης αναφέρει:

"Αποκαταστάθηκε η ΑΣΦΑΛΕΙΑ , η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ και η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του έργου στο φωτισμό της περιοχής του φράγματος στο Παρθένι .
Ολόκληρο το έργο χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε εξολοκλήρου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου .
Γιώργο Χατζημάρκο για μια ακόμη φορά σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!!"
  • Αλλαγή στο δρομολόγιο του Blue Star Patmos την Τρίτη 14 Οκτωβρίου λόγω απεργίας
--
Διαβάστε περισσότερα στο LEROSNEWS.GR
Facebook Twitter Youtube Instagram
LEROS NEWS - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Από το 2004 έγκυρη και αντικειμενική ενημέρωση
LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

Follow us on social media:

Πρόσφατα άρθρα

  • Λέρος: Στις 29 Οκτωβρίου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο
  • Λέρος: Το πρόγραμμα εορτασμού Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940
  • Λέρος: Παιδική θεατρική παράσταση – «Το βιολί που ήθελε να γίνει κοντραμπάσο» στο Κινηματοθέατρο Λακκίου
  • Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης θέτει τα ζητήματα της παράνομης αλίευσης από τουρκικά σκάφη εντός των χωρικών μας υδάτων

Νεότερα Video

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Λέρος: Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Λιμάνι για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

2.7k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
22 Οκτωβρίου 2025
Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

Λέρος: Δέντρο ξεριζώθηκε και έπεσε σε κτίριο

2.1k ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ
22 Οκτωβρίου 2025

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In

Add New Playlist

Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε τα αποτελέσματα
  • ENGLISH EDITION
  • ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ
  • ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΑΚΑ ΝΕΑ
  • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • ΡΕΠΟΡΤΑΖ

© 2004 - 2025 | LEROS NEWS – ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ |

Ο ιστότοπος lerosnews.gr χρησιμοποιεί cookies. Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα μας, συναινείτε στη χρήση των cookies.