back to top
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκλεισε το εμπορικό κομμάτι του ΟΤΕ και τα υποκαταστήματα 2 τράπεζών (Εθνικής, στον Πλάτανο, Αγροτικής, στην Αγ. Μαρίνα…)

ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΕΡΟΥΈκλεισε το εμπορικό κομμάτι του ΟΤΕ και τα υποκαταστήματα 2 τράπεζών (Εθνικής, στον Πλάτανο, Αγροτικής, στην Αγ. Μαρίνα...)

• “Η απόφαση ήταν ειλημμένη και παρά τις πιέσεις μας δεν καταφέραμε να την αλλάξουμε”, δήλωσε στην εφημερίδα “Πνοή της Λέρου” ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Κόλιας.
• Μεγάλο το πλήγμα για τους επαγγελματίες του Πλατάνου που δικαίως φωνάζουν!
• Την ίδια ώρα στην γειτονική Κάλυμνο έμεινε ανοικτό το αντίστοιχο γραφείο του ΟΤΕ μετά από πιέσεις του κ. Κασσάρα και του κ. Νικητιάδη!

Στο “πετσί” μας ζούμε πλέον καθημερινά τα αποτελέσματα της διακυβέρνησης της χώρας από τους Τροϊκανούς. Έτσι με συνοπτικές διαδικασίες έκλεισε από τις 30/09/2011 το εμπορικό τμήμα του ΟΤΕ στο νησί, ενώ 20 μέρες μετά έκλεισε και το υποκατάστημα της Εθνικής στον Πλάτανο δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον εμπορικό κόσμο της πρωτεύουσας του νησιού.

Στην εποχή που όλα είναι νούμερα, έχουν χαθεί οι έννοιες “εξυπηρέτηση του πολίτη”, “κοινωνικό συμφέρον”, πράγμα που μας το επισήμανε και ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας μιλώντας στην “Π” για το θέμα αυτό: “Δυστυχώς παρ’ όλες τις προσπάθειες που κάναμε, τις πιέσεις που ασκήσαμε, δεν καταφέραμε να περισώσουμε τα δύο αυτά καταστήματα που ήταν ζωτικής σημασίας για την οικονομία του νησιού. Βρισκόμαστε σε μια πολύ δύσκολη εποχή με τα πάντα να αλλάζουν γύρω μας με τρομακτική ταχύτητα και πολλές φορές παρότι ενεργούμε αποφασιστικά, αδυνατούμε να έχουμε θετικό αποτέλεσμα.

Για το θέμα της Εθνικής τράπεζας εξαντλήσαμε κάθε συζήτηση με τους περιφερειακούς διευθυντές και το διευθυντή του εδώ καταστήματος αλλά δεν υπήρχε λύση. Υπάρχει πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού ενώ δεν υπάρχει στον ορίζοντα καμία περίπτωση πρόσληψης νέων υπαλλήλων. Προσπαθούμε καθημερινά να βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων που αφορούν το νησί υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του τόπου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, μέσα σε μια τρομακτική και ασφυκτική οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας χωρίς πολλές φορές να μπορούμε να κάνουμε τίποτε”!

Την ίδια στιγμή που το κατάστημα του ΟΤΕ στο Πλάτανο έκλεινε, στην γειτονική Κάλυμνο, το αντίστοιχο εμπορικό κομμάτι του ΟΤΕ “σώθηκε” χάρις στην παρέμβαση του βουλευτή κ. Γεώργιου Κασσάρα αλλά και του υφυπουργού πολιτισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη. Φαίνεται ότι η εντοπιότητα του κ. Κασσάρα και η μεγαλύτερη δεξαμενή ψήφων της Καλύμνου μέτρησαν ώστε να σωθεί το εκεί εμπορικό κομμάτι του ΟΤΕ και να “πεθάνει” το δικό μας. Ο διευθυντής του ΟΤΕ στην Λέρο κ. Παιδοκούκης, όπως όλα δείχνουν οδεύει προς την Κάλυμνο, μια από τις δύο κοπέλες που απασχολούνται στον τομέα οδεύει για Κω, ενώ η άλλη (μητέρα τριών παιδιών), “σώθηκε” αποσπασμένη στο τεχνικό κομμάτι του ΟΤΕ στο νησί.

Για το θέμα του κλεισίματος του ΟΤΕ και της Εθνικής έντονη ήταν η αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία δια στόματος του επικεφαλής της κ. Μιχάλη Κοντραφούρη δήλωσε: “Όσον αφορά το κατάστημα του ΟΤΕ τον Ιούνιο του 2010 ο περιφερειακός διευθυντής Κρήτης και νήσων με διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε θέμα κλεισίματος του υποκαταστήματος Λέρου. Όμως φαίνεται και επιβεβαιώνονται αυτά που διαβάζαμε στις εφημερίδες ότι ο ίδιος ο ΟΤΕ αφού απαξιώσει και αποδυναμώσει τα υποκαταστήματα του τα κλείνει για να οδηγήσει τον κόσμο στα καταστήματα Γερμανός.

Για να αποδείξουν υποτίθεται έτσι ότι η εξαγορά της Γερμανός από τον ΟΤΕ ήταν συμφέρουσα κίνηση. Όσον αφορά το κατάστημα της Εθνικής τράπεζας γνωρίζαμε από πέρσι ότι σχεδιαζόταν κάτι τέτοιο. Απλά η εθνική επιβραβεύει με την κίνηση αυτή τον δήμο Λέρου που χωρίς διαγωνισμό καταθέτει τα χρήματα του εκεί με μικρότερο επιτόκιο από ότι προσφέρουν οι άλλες τράπεζες. Απαιτούνται δυναμικές αντιδράσεις από τον δήμο αλλά και από τους επιχειρηματίες-μικροκαταθέτες του Πλατάνου”.

Κυριολεκτικά «επί του πιεστηρίου», ενημερωθήκαμε για ακόμα ένα «λουκέτο»… Δυστυχώς και το υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Αγία Μαρίνα, στη πιο τουριστική περιοχή του νησιού, που οσονούπω θα γίνει και Πύλη Εισόδου-Εξόδου, τρομάρα μας, (αφού προηγουμένως είχε απαξιωθεί) τελικώς έκλεισε. Περαστικά μας!

Από την εφημερίδα “Πνοή της Λέρου”

ενδιαφεροντα θεματα

ΥΓΕΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ